QUI SOM
Som la Cia Desang, una companyia jove de teatre independent que comunica a través dels llenguatges del text, la música i el moviment. Juguem amb la creació contemporània en clau de comèdia amb l’objectiu d’explicar històries properes, que ens emocionin, que ens facin il·lusió, que ens ressonin, històries per a nosaltres i per a vosaltres.
EL PROJECTE
La companyia Desang presentem una obra de creació col·lectiva amb direcció de l'Ester Cort, on redescobrim la nostra pròpia experiència construint un relat que parla de les persones que dediquen part de la seva vida i el seu temps a cuidar d’algú dependent. Un tema molt latent en l’actualitat, i on podrem aprofundir dins del concepte de la salut mental i les conseqüències de cuidar. Un text contemporani que barreja les disciplines de text, música, cant i dansa.
A través del monòleg del personatge de la Lea, ens endinsem a reflexionar sobre conceptes com el temps, l’amor, la dependència, les drogues i l’herència familiar que agafen un paper determinant al nostre pas cap a la vida adulta i les seves repercussions a la nostra fràgil i treballada salut mental. Una història que podem compartir les joves que vivim dins d’aquest tros de món, creant una ficció on les generacions futures i passades també hi comparteixen la seva veu.
Aquesta obra constitueix les seves bases a partir de la novel·la contemporània ‘Yo no sé de otras cosas’ de l’Elisa Levi publicada l’any 2021. Autora i dramaturga que amb la seva segona novel·la en clau de monòleg ens explica aquesta història:
Lea tiene 19 años, un ardor en la tripa y una vida entera en un pueblo con cuatro calles, una iglesia, un ultramarinos y un bosque que nunca ha cruzado. Sentada a la sombra, ve aparecer un señor que ha perdido a su perro y, en lo que dura un cigarrillo con hierba, le cuenta por qué ayer se acabó el mundo.
OBJECTIUS
L’objectiu principal d’aquesta obra és reivindicar la figura de les persones que cuiden a d’altres que són dependents. I trobar la relació amb l’ansietat generalitzada de les nostres generacions i la seva implicació dins la complexitat de les relacions humanes. A partir d’aquí, trobem els següents subtemes concrets dels quals volem transmetre:
Qui cuida a les persones que cuiden?
Emmirallar-nos en les generacions de les mares, pares, àvies i avis. I buscar cures a les repeticions dels patrons tòxics que ens descobrim dins nostre.
Posar en punt de mira la percepció del temps quan ens fem grans, i com ens influeix aquest a la manera de cuidar-nos.
Parlar des del punt de vista de la nostra generació, la ‘generació de cristall’.
Entendre el per què el rol cuidador continua estant més associat a les dones.
Veiem aquest projecte com una gran oportunitat d’arribar a un públic que potser està més acostumat a la novel·la que al teatre.
Com a companyia, un dels eixos dels nostres espectacles és la salut mental. En aquest projecte volem explorar-ho des d'un altre punt. El fet de cuidar pot fer-nos oblidar de la nostra pròpia salut i per què és tan important trobar espais d'evasió i trobar-nos a nosaltres mateixes.
Concebem el teatre i l’art en general com una eina transformadora de la societat i tenim la necessitat de parlar de les nostres lluites com a joves i creadores perquè serveixin de mirall per a altres.
COL·LABORACIONS
Com hem assenyalat anteriorment, disposem de la comunicació i diàleg amb l’autora del llibre d’on basem la nostra protagonista, Elisa Levi.
El desenvolupament de la dramatúrgia ha requerit la col·laboració amb experts en matèries de salut mental i acompanyament. Comptem amb relats i experiències reals de persones que són o han estat cuidadors d’éssers estimats i han decidit compartir les seves històries.
Tenim assessorament amb professionals de la psicologia i estem en procés de tancar col·laboracions amb entitats i associacions que busquen una millora de les condicions dels cuidadors i de suport a persones que pateixen algun transtorn.
Si formes part d'alguna entitat que ajuda d'alguna manera a persones cuidadores i t'interessaria col·laborar d'alguna manera en el projecte escriu-nos a [email protected]
SINOPSI
La Lea ja té vint-i-cinc anys. Tots aquests anys dedicats a cuidar i potser no a cuidar-se. Aquesta història pot passar al bosc, o al poble, o a una gran ciutat. Aquesta història, l’escolta l’Anna, o el Marco, o l’escoltes tu. La Lea, a través del seu monòleg, el seu prec de disculpa i redempció, descobrirem el perquè d’aquesta trobada. Ha decidit que no serà capaç de cuidar més, fins que es deixi cuidar a ella. Ara potser només queda perdre’s al bosc. A l’aventura de buscar respostes per entendre el nostre present, per entendre'ns dins d’aquest present i entendre quin volem que sigui el projecte de futur col·lectiu, la companyia Desang presentem ‘PER A TU’; la nostra representació del personatge de la Lea, amb el desig incansable de ser capaç de conviure a través de la felicitat i la por en cuidar a les altres.
A QUÈ ES DESTINARÀ?
Les vostres aportacions es destinaran al 100% a la producció de l’espectacle. Com a companyia jove, independent i emergent, necessitem una empenta econòmica per a poder tirar endavant aquest projecte, i poder-ho fer de manera digna per a totes les persones implicades.
CALENDARI
L’espectacle s’estrenarà el 25 d’abril del 2024 a la Sala Melmac a Barcelona, i seguidament començarà una gira pel territori català.
+ INFO
Segueix-nos a l’instagram, allà podràs veure el procés de creació i muntatge de l’espectacle, així com les novetats del verkami!
16 comentarios
Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.
DISEO
Amunt amuumt!!!!!
Ramon Hernàndez
A Veus Humanes sabem del vostre talent. Sort amb el vostre projecte!
ende.atelier
Amb moltes ganes de veure-us a l'escenari!
Lluís Pelegrí
Molts ànims, artistes!
Jordipedrero
Molta sort pel vostre projecte! Jordi Pedrero❤️❤️❤️❤️
Ramon Hernàndez
Dos recompenses Aina de la Maribel Hernàndez & Family.Amb els seus millors desitjos pel projecte i molts petons!
Ramon Hernàndez
Endevant DeSang!!!!! Roser Aldabó.
Ramon Hernàndez
Per l'art i per la meva estimada Aina. El teu avi.
odile
Amb moltes ganes que el projecte vagi endavant. Som-hi!
Blanca
Endavant amb els projectes així ! 🍀