COM UN SEGON ORIGEN
Després de més de sis anys de silenci discogràfic i molt poques aparicions en directe, Santi Eizaguirre torna amb nous temes en una proposta de pop d'autor que transita l'exploració emocional i la reflexió sociològica.
El que va ser guitarrista de Cheb Balowski i ha publicat ja dos discos en solitari (Notícies de Gurb, 2013; El secret de les festes, 2018) presenta ara les cançons del que serà el seu tercer disc d'estudi. El nou disc es titula Com un segon origen i té el fet de tornar a començar com a tema de fons.
Acompanyat en la producció per Stef Carteaux (Color Humano, Trimelón de Naranjus) i amb les guitarres de Fletcher Ventura i David Bourguignon, Com un segon origen, inclou onze talls dels quals ja hem pogut escoltar perles com “Soc un drac" i “Podrem parlar”.
El nou disc transita els contorns sentimentals del col·lapse contemporani, combinant música electrònica, ritmes ballables i líriques afilades. De nou Santi Eizaguirre reivindica la cançó d'autor com a eina per a l'abordatge de l'actualitat des d’una perspectiva personal i apassionada.
Un petit avançament
El so del disc, ja es pot escoltar en petites mostres com en la cançó “Soc un drac” presentada l'octubre de 2022 per celebrar el 15è aniversari de la Casa Orlandai, amb un vídeo molt especial.
O també ja podem escoltar el single “Podrem parlar”. La cançó es tracta d’una adaptació al català de la cançó “On va s’aimer encore” del cantautor quebequès Vincent Vallières.
Per altra banda tmbé tenim l’art gràfic que acompanya el disc enllestit i en podeu veure unes mostres aquí. Aquesta feina ha estat feta amb els amics del Taller Estampa, un col·lectiu d’artistes que exploren els entorns digitals i gràfics.
RECOMPENSES I COL·LABORACIONS
Per promocionar i finançar el llançament d’aquest nou disc creiem que és molt important construir una petita comunitat de persones que hi doni suport. Amb aquest objectiu hem embolcallat les noves cançons amb una campanya en la qual podreu trobar diferents recompenses.
Les entitats que ens ajuden complementant les cançons de Com un segon origen són les següents:
TRES CADIRES
Cooperativa de treball a favor del desenvolupament local que elabora licors i vermuts artesans de qualitat, impulsant l’agroecologia a Ponent. La seva ratafia del futur és un bon contrapunt per escoltar les cançons de “Com un segon origen”. També fan ginebra, licor d’aranyons i vi de nous. Una excusa perfecta per fer-la petar amb amics escoltant bona música.
AROMIK
Situada al Maresme, AROMIK produeix i elabora infusions i condiments amb plantes aromàtiques de cultiu propi. Realitza tot el cicle, des del cultiu, assecatge, envasa't i venda fins a la distribució. En aquesta campanya tenim dues recompenses que els inclouen: per una banda, els condiments culinaris (orenga, sal d’herbes, i herbes provençals) i per l’altra el pack de dues infusions aromàtiques (CALMA i RESPIRA) que preparen acompanyades d’una tassa.
POL·LEN
Editorial independent, cooperativa, especialitzada en l’ecoedició de llibres de pensament crític i per a l’acció transformadora. Amb els seus llibres contribueixen a la pol·linització social, és a dir, a la difusió d’idees crítiques que generin debat. Amb la compra anticipada de “Com un segon origen” podeu comprar també un llibre nou de trinca de Pol·len Edicions que està a punt d’aparèixer: “Veus per una transició ecològica justa”. El llibre és un recull d'articles de diversos autors sobre la reivindicació i l’exercici d’una vida digna.
PERQUÈ TOT ÉS DE TOTHOM
El llibre “Perquè tot és de tothom. Gestió comunitària de la cultura i economia solidària.” fet per iniciativa de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i en el que Santi Eizaguirre participa com a coordinador, compta amb més d’una vintena d’intervencions d’activistes de la gestió cultural amb mirada crítica. Descriu un moviment que inclou moltes iniciatives d’auto-organització col·lectiva que donen suport a una gran varietat de formes culturals de proximitat, arrelades i radicals.
TALLER ESTAMPA
Taller Estampa són un col·lectiu de programadors, realitzadors i investigadors que treballen en els àmbits de l'audiovisual i els entorns digitals. La seva pràctica es basa en una aproximació crítica i arqueològica a les tecnologies audiovisuals. Han participat en el disseny de l’art dels dos discos anteriors i també en aquest han realitzat el disseny de les caràtules, portades i el llibret amb les cançons.
NEU AL CARRER
Neu al carrer és una cooperativa —de base valenciana i catalana—, dedicada a la creació, desenvolupament, producció, acompanyament, comunicació i agitació de projectes culturals —particularment en el món de la música, però no només. La cultura és política, i per això Neu al carrer busca fomentar la creació de relats col·lectius valents, que s'atrevisquen a expressar malestar, a proposar alteratives —que alteren— i a crear comunitat. La cultura és l'opció més revolucionària a curt i llarg termini.
KASBA MUSIC
Kasba Music és un segell discogràfic independent fundat el 2004 a Barcelona, inspirat per algunes discogràfiques contraculturals com Tralla Records i Esan Ozenki. Un dels primers discs que va publicar va ser “Plou plom: musiqueta que enamora” de Cheb Balowski. Aquest any celebren el seu 20è aniversari amb una col·lecció de vinils que repassa les publicacions més rellevants de la seva història com a discogràfica. Feu-hi una ullada que val molt la pena.
QUI SOC?
Pels que no em coneixeu, em dic Santi Eizaguirre, soc investigador i professor de sociologia a la Universitat de Barcelona, i entre altres coses des de ben petit em dedico a fer cançons. Com a músic, guitarrista i cantautor, he publicat diversos discos amb el grup Cheb Balowski, i també en solitari.
A què destinarem les vostres aportacions
Els diners recaptats seran destinats a finançar la promoció i el llançament del disc. Acompanyaran la despesa associada a la fase final del projecte que sobretot implica costos tant en la fabricació dels CDs com en la promoció en línia, visual i gràfica.
Dates clau:
Abril - 19/4 - Nou single a les xarxes.
Juny - 14/6 - Enviament de les recompenses i sortida del disc.
25/10/2024 - Presentació en directe a Casa Orlandai.
Compto amb vosaltres per donar-nos suport amb la difusió. Un dels grans objectius d’aquesta campanya de micromecenatge és construir una caixa de ressonància que ens ajudi a amplificar la música que hem preparat amb molta estima.
També em podeu donar suport fent-vos seguidors del meu perfil a Spotify, o a la que sigui la vostra plataforma musical preferida, i si en teniu, podeu agregar les meves cançons a les vostres llistes de reproducció.
Moltíssimes gràcies!
6 comentarios
Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.
xantieiza
Autor/a
Moltes gràcies per l'aportació i les teves paraules, Sergi, quina ilu que t'hagin agradat les cançons. Una abraçada ben forta!
Tazzic
Em va agradar molt la de Soc un drac i i ara amb aquest tant ple de bicicletes i gent rodant amunt i avall ja m'has guanyat amb l'estètica, el motiu i l'amor que ho acompanya tot. A veure què tal surt tot. Enhorabona. Sergi Munné.
Alfred Vernis
Bona Sort Santi!
Dani Marin Ruz
Espero que aconsegueixis l'objectiu Santi, fan molt bon pinta les cançons. Molta Sort! Salutacions desde Caldes!
xavidet
Molta sort i ventura en aquest nou projecte. Mos agrada el que fas!!
Carlito's Bullanga
Fot-li!! (Carles Bullanga dixit)