❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

50: el llibre dels 50 anys de L'Olivera

50 entrevistes, 50 mirades diferents al passat i present de L'Olivera. Una obra coral per commemorar el 50è aniversari de l'entitat.

28%
32
días
43
Aportaciones
4.325€
De 15.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

Apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

L’Olivera celebra els cinquanta anys de la seva existència. Són 50 anys plens de somnis, utopies, realitats i també dificultats per construir i consolidar un projecte transformador d’agricultura social a la Catalunya rural i, ara també, en l’àmbit urbà.

Els nostres inicis
Els nostres inicis

Treballem el camp amb cura per elaborar vins i olis representatius de la terra i la gent que els elabora, i ho fem integrant persones fràgils per crear oportunitats. És mig segle d'existència i volem explicar-ho en un llibre! Ens ajudes?

Plantant futur
Plantant futur

Cinquanta, el llibre.

Un llibre per a commemorar la nostra història havia de ser una obra coral on quedessin recollides veus i imatges de moltes de les persones que han format part de L'Olivera.

Per això serà una obra plena de fotografies, amb un assaig que repassarà el que ha estat la lluita i aportació de la cooperativa al llarg dels anys i cinquanta entrevistes a persones que treballen a L'Olivera o bé hi han treballat, o que ens han ajudat a arribar fins aquí.

Qui som?

L’Olivera és una cooperativa amb vocació social nascuda el 1974 a Vallbona de les Monges, un petit poble de l’Urgell, i des de 2010 som pagesos també a Can Calopa, a la ciutat de Barcelona.

Treballem el camp amb cura i delicadesa per elaborar uns vins i uns olis que expressen el seu origen: una terra i una gent que la interpreta. Intentem ser respectuosos amb l’entorn seguint els criteris de l’agricultura ecològica i fem tota la verema a mà. En tot aquest procés, integrem persones amb dificultats, i apostem pel treball a escala humana per, també, crear oportunitats.

El resultat de tot plegat són uns vins i uns olis singulars, que s’impregnen del nostre ADN, i que us convidem a tastar i descobrir.

A què destinarem les vostres aportacions?

Malgrat contem amb algunes subvencions i que aportarem una quantitat provinent de fons propis, encara ens falten 15.000€ per poder fer realitat aquest llibre. Per tant, els diners que recollim amb les vostres aportacions serviran per a pagar-ne l’edició. En l'hipotètic cas que superéssim l’objectiu que ens hem fixat, els diners que recollim serviran per acabar de pagar l’acte de la presentació del llibre al qual hi esteu tots convidats i on us farem entrega de les recompenses.

Aconsegueix recompenses exclusives

Amb les recompenses que us hem preparat volem que us emporteu a casa un bon record de nosaltres, ja sigui a través del llibre i/o a través dels nostres vins.

Presentem també el vi dels 50 anys, vi blanc d’edició limitada a 1000 ampolles que recull també la nostra història i que no trobareu en cap botiga habitual. A continuació us en donem més detalls:

Llibre 'Cinquanta'

Un repàs de la història de la cooperativa al llarg d'aquests 50 anys.

A banda de recollir fotografies des dels inicis dels anys setanta fins a l'actualitat, l'economista i pastisser, Josep Manel Busqueta, aporta en un assaig la seva mirada a aquesta utopia feta realitat que és L'Olivera.

Xavier Alonso Calderón, Joaquim Sempere i Roger Roca són els encarregats d'entrevistar a cinquanta persones que per la seva participació i implicació han estat importants per a la cooperativa.

Són una mostra dels milers que han estat "tocats" per la tasca que ha desenvolupat L'Olivera i amb les seves reflexions aporten mirades úniques sobre el que ha estat i el que és l'entitat.

Tots seran fotografiats per Paula Artés i el disseny i l'edició del llibre aniran a càrrec de l'estudi de disseny gràfic 131.

Vi dels 50 anys

No s’entén la celebració dels 50 anys de L’Olivera sense el que millor sabem fer: vi!

Per això, aquest aniversari arriba acompanyat del seu vi commemoratiu. El vi dels 50 anys és un monovarietal de Macabeu que resumeix el saber fer de L’Olivera en l’elaboració de vins singulars amb aquesta varietat que, des dels inicis, ens ha donat identitat.

Un monovarietal de macabeu que és, en realitat, un cupatge de macabeus diferents, amb diferents elaboracions i també, de diferents anyades, amb l’objectiu de recollir, en el vi, gotes d’història d’aquests 50 anys.

És, en si mateix, un resum de com hem treballat el macabeu des dels inicis i fins a l’actualitat. Per això, el cupatge inclou una part (27%) de Macabeu fermentat i criat en fusta, que evoca la tradició; un 40% de Macabeu que ha fet la criança amb nous materials que estem actualment experimentant, com el ciment; un 30% de Macabeu brisat, un mètode tradicional amb el qual també experimentem en els darrers anys i, finalment, un 3% de Macabeus de diferents anyades (1993, 2000, 2009 i 2015).

Experimentació i tradició. Una amalgama posada un vi que és una edició molt limitada, de només 1000 ampolles i 50 Magnums.

Una petita obra d’art, única, delicada, que també s’acompanya d’una etiqueta especial, obra del dissenyador català Claret Serrahima, col·laborador de L’Olivera des dels seus inicis.

Juntament amb la seva filla, Ariadna Serrahima, han ideat una etiqueta que enllaça, també, el vi amb l’art i l’artesania, ja que està il·lustrada amb la tipografia “Tipo Super Veloz”, creada el 1942, i impresa en una Minerva Heidelberg d’aspes, una a una, ampolla a ampolla.

Coneix L'Olivera

A banda del llibre, els vins o les samarretes també ens agradaria oferir una recompensa exclusiva per a descobrir la nostra essència i és que ens vingueu a conèixer de primera mà.

Així doncs, trobareu la possibilitat de visitar-nos tant a Vallbona de les Monges com a Can Calopa, en ple parc de Collserola, on podreu descobrir les vinyes de Barcelona, la nostra vinoteca on comprar i tastar els nostres productes i conèixer personalment el nostre projecte.

Calendari previst i recollida de les recompenses

El llibre es presentarà el set de novembre en un acte que farem al Dipòsit del Rei Martí, a Barcelona, un espai singular, històric i poc conegut que us convidem a descobrir. Serà en aquest acte quan començarem a fer entrega de les recompenses. I si preferiu que us ho fem arribar només ho heu d'indicar i ho rebreu còmodament on vulgueu.

+ Info

Podeu seguir totes les novetats de la campanya al nostre instagram , o bé, a la nostra pàgina web, on també trobareu més informació sobre nosaltres i els nostres vins i olis.

Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquest camí!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Elba

    Elba

    15 horas

    Endavant L'Olivera..... per 50 anys mes...

  • David J Rodriguez

    David J Rodriguez

    2 días

    Conocí, creo, a Pau en una de las ferias gastronómicas que se celebrban en barcelona, allá por el 1994...y de cerca o de lejos, nunca he podido olvidar o tratar de reconectar con en proyecto tan necesario y que rinde frutos tan sabrosos-- Per molts anys!

  • Lluís Bertran Rafecas

    Lluís Bertran Rafecas

    6 días

    Moltes Felicitats!! Endevant La Olivera. Ens veiem aviat!

  • M Angeles Toribio Santisteban

    M Angeles Toribio Santisteban

    8 días

    ¿¿Y las tabletas de chocolate??¿¿Y el aceite??

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies