❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

SANS DOMAINE: Vi natural al Baix Penedès

Descobreix els Vins naturals de Sans Domaine. Vins naturals, sense sulfits, sense additius. Sols raïm, mans i temps.

Lambert Perera

Un projecte de

Categoria

0
segons
35
Aportacions
1.583€
De 1.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Benvinguts a la meva campanya de Verkami, en aquest us presentaré els vins que elaboro aquest 2023:

El Nou Parellada, Xarel·lo 23 i el Trepat.

Són vins naturals, la vinya es treballa sense additius ni químics.

Respectant al màxim la terra i amb molta feina i esforç. A l'ampolla sols hi trobareu raïm. Sense cap additiu, sense sulfits, sense filtrar.

Temps, paciència i molt d'amor. Desitjo que us agradi el projecte i en vulgueu fer part.

Per què faig aquest Verkami?

El Xarel.lo dies abans de collir-lo
El Xarel.lo dies abans de collir-lo

Faig aquest Verkami perquè aquest any he fet la compra de tres dipòsits d'inox, dues botes una d'acàcia i una de cirerer. Això representa una despesa important i encara queden les despeses d'embotellament per cobrir.

Hauria pogut demanar un crèdit. Però abans he preferit provar amb un Verkami. Trobo més divertit i més engrescador treballar amb el micromecenatge. I d'aquesta manera fer difusió del projecte i interactuar amb potencials clients/es.

La del 2023 ha estat la segona verema de Sans Domaine al Baix Penedès. Us asseguro que ha estat complicada i singular a causa de la sequera que pateix el territori.

 Tot i això, el raïm que he pogut collir és una meravella i l'anyada promet.

Quins vins faig a Sans Domaine?

El Xarel.lo, a punt per anar al celler
El Xarel.lo, a punt per anar al celler

El nom de Sans Domaine significa "sense domini". De moment, és un projecte que treballa amb pagesos del territori amb vista a poder tenir, en un futur, vinyes pròpies. Soc un enamorat de la vinya i per això tinc aquest objectiu.



Faig el seguiment del treball a la vinya i del raïm, els controls de maduració, la verema, tota la feina de celler, de comercial i fins i tot de sommelier en alguns tastos.

De la primera anyada en vaig embotellar:

El Rouge és un vi negre de color carmí monovarietal de sumoll negre. Un vi amb cert nervi, molt agradable en boca. El podreu maridar amb carns, pizzes i pastes, alguns peixos o simplement fent un pica-pica amb formatges o embotits. Té 11 graus.


L’Orange22 ha estat el més demanat. És un vi taronja. Això li ve de fer la maceració amb les pells i el fet de passar 6 setmanes en àmfora al celler. Vi lleuger que es pren fresc. Acompanya perfectament pizzes, pastes, tapes i algun peix o marisc. Molt agradable en boca, l'acidesa habitual del xarel·lo hi és present però de manera molt suau. Té 10 graus.

Els nous vins son una mica différents. De bon principi volia anar cap a un vi natural. Sensé cap afegit. Un vi mes radical. I aquest 2023 serà aixi:

El xarel·lo ve d'una vinya d'agricultura totalment natural, a prop de Santa Fe del Penedès. La vinya té un rendiment excepcional tot i la falta d'aigua, degut sobretot a la feina que s'hi fa i a la coberta natural que ajuda a guardar la humitat de la terra.
 El raïm ha estat en maceració amb pells durant divuit dies. Premsatge lleuger. Ara reposa a inox i li faig un batonnage durant 6 setmanes. Previst per embotellar a finals de novembre. Acidesa i sucres perfecte. Té notes de preses, de pera, de pinya. Quan obres la tapa del dipòsit l'olor que desprèn es ressent per tot el celler. En sortirà un vi molt ben parit. No us el perdeu! Sobre els 12 graus molt probablement.

La parellada+xarel·lo La parellada ve d'una vinya Vella de Subirats. El treball que hi fa en Lluís des de fa anys cuidant la terra es nota i, tot i ser una varietat que pateix més amb la sequera la verema ha estat bona i la qualitat del raïm excel·lent. És un cupatge amb el xarel·lo de dalt (vist el xarel·lo que pot anar malament? Res). Aquest ha estat en un inox, macerant amb les pells durant 16 dies. Premsatge lleuger. Traspassat d'un inox al dipòsit final al cap de 8 dies. I des de llavors una part ha anat a la bota d'acàcia on li fem un batonnage dos cops per setmana i la resta a l'inox. Es va arrodonint molt. L'evolució del vi és molt bona. I tot i que el dia d'avui no és tant espectacular com el xarel·lo serà un cupatge que us sorprendrà. Sobre els 11 graus.

els tres vins
els tres vins

D'on ve Sans Domaine?

Una ampolla del Rouge 2022, un dels primers vins de Sans Domaine
Una ampolla del Rouge 2022, un dels primers vins de Sans Domaine

Sans Domaine és un projecte que neix a principis del 2021 amb la compra d'una vinya de Petite Perle a prop de Sherbrooke al Quebec. Allà comencem, el Mickael i jo, a elaborar dos vins.



Al tornar cap a Catalunya i fascinat pel món de la vinya i la seva varietat geogràfica vaig començar a elaborar el Rouge (sumoll negre) i l'Orange22 (xarel·lo vermell). Tots dos collits en vinyes joves del Baix i l’Alt Penedès.


Qui soc?

A la fira dels nous vinyetaires del Mambo a Sant Llorenç d
A la fira dels nous vinyetaires del Mambo a Sant Llorenç d'Hortons

Soc el Lambert Perera Cortés, empresari i professor, enamorat del món dels vins i de l'enologia. Curiós de mena, vaig començar en el món del vi l'any 2021. Tinc el certificat de sommelier i miro de formar-me tant com puc. Dins del projecte tinc col·laboradores i col·laboradors, però avui en dia la majoria de les tasques les faig jo mateix. (disseny, xarxes, fotos...)

Per a què serviran les vostres aportacions?

els taps de Sans Domaine
els taps de Sans Domaine

Les aportacions aniran en gran part per a les despeses d'embotellament dels vins 2023.

El fet de voler implicar-vos en el finançament és una manera de treballar per dependre el mínim dels bancs. Per fer-se conèixer i ampliar mercat. Els costos i preus dels materials s'han encarit molt i és necessari trobar solucions que ens permetin continuar avançant, al mateix temps que obrim mercat.

El Verkami també permet fer una venda per avançat, no només podreu reservar les vostres ampolles sinó que podreu també gaudir d'altres productes inèdits, com samarretes i sobretot els tastos.

Apunteu-vos, que ens ho passarem bé. Hi ha tres tastos previstos:

1- Can Mallol 3 o 4 abril: Vins Sans Domaine + sorpreses del territori

2- Can Mallol 11 o 18 abril: Vins Sans Domaine + vins de companys de Gaillac a França

3- Can Mallol 23 de maig: Vins Sans Domaine + vins del Quebec.

extraient una mostra del diposit
extraient una mostra del diposit

Quan començaran a arribar les Recompenses?

Els vins els embotellaré entre el desembre 2023 i el febrer de 2024.
*

Les recompenses que impliquin només Orange o Rouge s'entregaran abans de Nadal.* Les que impliquin el nou Parellada i el Xarel·lo o el Trepat seran per a abril 2024 (l'etiqueta i nom encara ESTAN en procés!).
 Els tastos es faran al mes d'abril i maig. El sopar a Llorenç del Penedès abril/maig

El Rouge (Sumoll negre) i el ORANGE22 (Xarel.lo vermell) els dos vins ja embotellats al 2022.
El Rouge (Sumoll negre) i el ORANGE22 (Xarel.lo vermell) els dos vins ja embotellats al 2022.

Més info del Projecte a:

Instagram: @sans_domaine

Web: www.vins-sansdomaine.com

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

7 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • ignasi

    ignasi

    5 mesos

    Ens veiem aviat i tastem aquests vins!

  • Selmacasals

    Selmacasals

    5 mesos

    Moltes ganes de provar aquests vins! La cosa promet

  • irene.sarda

    irene.sarda

    6 mesos

    Molta sort i bons vins! :)

  • MariaCucurull

    MariaCucurull

    6 mesos

    Arnau i Maria! Feliços d’aportar un granet de sorra en el vostre projecte!

  • Lambert Perera

    Lambert Perera
    Autor/a

    6 mesos

    Gracies Lluis! :)

  • Lluís Bertran Rafecas

    Lluís Bertran Rafecas

    6 mesos

    Felicitats Lambert!!

  • Lluís Bertran Rafecas

    Lluís Bertran Rafecas

    6 mesos

    Molt bona iniciativa!!! recuperem els vins originals del Penedes!!

Tornar a totes les actualitzacions

#05 / Objectiu aconseguit!

Objectiu aconseguit!

Moltes gràcies als que heu apostat pel projecte! Això arriba en un moment perfecte perquè és quan estic acabant el procés del vi i posant en ampolla les tres varietats de l'any.

Estic molt content d'haver pogut assolir el projecte, d'haver compartit amb vosaltres i de fer-lo conèixer. Desitjo que quan tasteu els vins us agradin i n'estigueu satisfets d'haver apostat per Sans Domaine.

Les recompenses dels vins 22 els enviaré dia 27 de desembre. He preferit no fer-ho avui ni demà perquè aquests dies els missatgers van amb molta feina i sent un poc fràgil millor endarrerir-ho i deixar lloc als nombrosos paquets del Pare Noel i Tions que han d'arribar a l'últim moment.

Pels vins de 23 sapigueu que tot pren forma i que una part ja està embotellada. L'altra ho estarà en els pròxims dies. Però tant a la Parellada com al Xarel·lo una mica de repòs els anirà bé. Els enviaments sortiran a mitjan gener. Abans de marxar a la fira de Milà. Així que si quan ho rebeu voleu fer-me part del que en penseu us ho agrairé!

Pels tastos i sopar un cop passin les festes començaré a organitzar els sidrals i posar-hi fil a l'agulla!

De nou moltes gracies! Bones festes i bon vi

Felices Fiestas y buen vino!

0 comentaris

Inicia sessió o Registra't per comentar aquesta entrada.

#05 / Objectiu aconseguit!

Objectiu aconseguit!

Moltes gràcies als que heu apostat pel projecte! Això arriba en un moment perfecte perquè és quan estic acabant el procés del vi i posant en ampolla les tres varietats de l'any.

Estic molt content d'haver pogut assolir el projecte, d'haver compartit amb vosaltres i de fer-lo conèixer. Desitjo que quan tasteu els vins us agradin i n'estigueu satisfets d'haver apostat per Sans Domaine.

Les recompenses dels vins 22 els enviaré dia 27 de desembre. He preferit no fer-ho avui ni demà perquè aquests dies els missatgers van amb molta feina i sent un poc fràgil millor endarrerir-ho i deixar lloc als nombrosos paquets del Pare Noel i Tions que han d'arribar a l'últim moment.

Pels vins de 23 sapigueu que tot pren forma i que una part ja està embotellada. L'altra ho estarà en els pròxims dies. Però tant a la Parellada… seguir llegint

#04 / Nova etiqueta, nova samarreta.

Aquí teniu la nova samarreta del Trepat 23. És un nou model, que podreu adquirir amb la recompensa de la samarreta + vi! Espero que us agradi. El dibuix és meu.

Bon pont i bon vi!

samarreta trepat 2023
samarreta trepat 2023

#03 / Primer vi embotellat!

Xarel.lo embotellat
Xarel.lo embotellat

Bona tarda a tothom. Ahir vam embotellar el primer vi de la nova anyada, concretament el Xarel·lo! Hem produït 559 ampolles d'aquesta varietat.

Després de tastar-lo a casa, puc afirmar amb seguretat que té un aspecte excel·lent. Per ara, reposarà en l'ampolla, però estarà a punt per a les recompenses de gener de 2023.

Després del pont, embotellarem la Parellada i el Trepat. Si encara no ho heu fet, no dubteu a afegir el vostre granet de sorra al nostre projecte. I si ho heu fet i us agrada el projecte compartiu-ho!

Aquells que desitgin tenir el pack per Nadal encara poden adquirir ampolles del 2022, i el pack amb l'ampolla i el molinet està agradan molt i es un bon detall per a les festes.

Per als qui prefereixin esperar i tastar novetats, us asseguro que els vins de 2023 us faran salivar! :)

Salut i bon cap de setmana!

#02 / Objectiu al 70%, ultims dies.

Bon dia! El projecte està al 70%, Gràcies! Aquesta setmana, ens submergim en una etapa crucial: l'embotellament del nostre Xarel.lo!

Les darreres analítiques confirmen que el vi està a punt i presenta un aspecte excepcional. Aquest vi no només destacarà pel seu sabor, sinó també per la seva presentació única. Cada etiqueta del Xarel.lo es converteix en una "mini" obra d'art gràcies a la col·laboració amb una talentosa artista de Barcelona.

Al seu l'estudi del Poble Nou, ha disposat les etiquetes al terra, ha iniciat un procés creatiu que ha donat vida a una obra que abasta més de 2 metres. Cadascuna de les 550 ampolles tindrà la seva pròpia etiqueta, única i irrepetible, una peça exclusiva que us arribarà amb cada comanda.

fira del Vino Independiente Italia
fira del Vino Independiente Italia

Per concloure aquesta setmana, estic molt content d'anunciar que… seguir llegint

#01 / Ultimes setmanes abans d'embotellar.

Ultimem els processos per a embotellar els primers vins de 2023. Aquí teniu l'última mostra que faig treure divendres de la bota on hi ha la parellada. El Xarel·lo està perfecte i a partir de dilluns ja començarem els últims processos que el portaran a l'ampolla.

https://youtube.com/shorts/RR41oimLB3c?feature=share

Per cert, heu vist els tastos que hi ha proposats al Verkami?

Ja tinc tota la llista dels vins i varietats que en faran part. Pels que vingueu als tastos podreu provar les varietats que faig jo (Xarel·lo, Parellada i Trepat) però també d'altres com el Seyval (QC), Pinot Gris (QC), Duras (FR), Prunelard (FR), Syrah (CAT).

Doneu-hi una ullada i si teniu dubtes pregunteu perquè valdran molt la pena. A part ho acompanyarem amb els embotits de Can Mullol. Per llepar-se els dits!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies