❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

VALEROSES contra la Mutilació Genital Femenina

Un projecte col·lectiu de dones. Si col·labores, estaràs contribuint al fet que cada vegada menys dones i nenes sofreixin la MGF.

MÁS MUJERES

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
285
Aportacions
8.126€
De 4.300€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano, Euskara i Galego

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

QUI SOM

MÁS MUJERES és un col·lectiu de dones feministes que va decidir fer un pas més en el seu activisme. I, ho va fer somiant en crear, aprendre, donar suport i acompanyar lluites col·lectives. Per això, teixeix xarxes de sororitat amb altres dones al voltant del món.

Aquesta il·lusió es va materialitzar el 2020 amb la COLECCIÓN VALIENTAS, una sèrie de contes il·lustrats que, amb una estètica curosa, visibilitzen lluites de dones contemporànies que estan contribuint a construir un món millor. D'aquesta manera, cada volum transmet a través de les seves imatges i paraules una dura realitat d'una forma positiva per implicar com més persones millor.

PROTECTORAS, la primera publicació de la col·lecció, va abordar la situació de les dones defensores de drets humans d'Abya Yala (Llatinoamèrica), que es veuen obligades a fugir dels seus territoris per amenaces i persecucions en enfrontar-se a les transnacionals extractives.

PODEROSES, el segon volum, va visibilitzar les històries de Les Poderoses Teatre i moltes altres dones guatemalenques que, mitjançant la interpretació, van transitar de víctimes a supervivents de les violències masclistes, sanant les seves ferides.

VALEROSES, el nostre tercer somni, és un conte amb què podràs contribuir amb la teva aportació a l'organització Save a Girl Save a Generation que lluita per l'erradicació i la prevenció de la mutilació genital femenina (MGF).

Asha y Hayat
Asha y Hayat

OBJECTIUS

  • Publicar el conte il·lustrat VALEROSES, per a visibilitzar la història d'Asha, qui es va revelar i amb valentia es va enfrontar a tota una cultura amb la finalitat de què la seva filla, Hayat i després moltes d'altres, no haguessin de patir la mutilació genital femenina.

  • Contribuir al fet que SAVE A GIRL SAVE A GENERATION, l’associació que va fundar Asha amb la col·laboració estreta de la seva filla i que mitjançant eines d’educació que els permet millorar la seva salut i la seva capacitat de lideratge, ha anat creixent podent continuar el seu camí per fer efectius els drets de les dones, així com ajudar a prevenir que milions de nenes sofreixen la MGF.

PROTAGONISTES

Asha Ismail relata la seva vivència de la MGF per a contribuir en la seva erradicació i, gràcies a la seva valentia, va multiplicant aquesta lluita amb la col·laboració de totes les dones que es creuen en la seva vida, des que va impedir que la seva filla Hayat fos mutilada. La seva història és, en realitat, la de milions de dones i nenes.

Asha, que sempre va somiar en ser locutora de ràdio, va fundar l'organització SAVE A GIRL SAVE A GENERATION, alçant la seva veu per a transformar la comunitat en la qual va créixer, els diferents indrets on ha viscut, així com a tots els llocs del món, on és pràctica la MGF, amb l'objectiu de prevenir-la i erradicar-la.

Valorant les històries de nombroses supervivents d'aquestes pràctiques, els permet acostar i alertar a la societat de la injusta i dolorosa realitat que viuen moltes dones i nenes en diverses cultures, ja que és una pràctica desconeguda per bona part de la població d'altres parts del món.

Des de l'any 2007, quan s'inicia aquest camí per a totes aquestes dones, a qui se'ls va negar la llibertat a parlar i defensar els seus drets des de nenes, han aconseguit dur a terme nombrosos projectes tant a Kenya com a Espanya, que han contribuït al fet que una gran quantitat de dones i nenes hagin pogut evitar ser sotmeses a la MGF.

Il·lustració de Sara Fratini del calendari solidari (no serà una de les il·lustracions del conte)
Il·lustració de Sara Fratini del calendari solidari (no serà una de les il·lustracions del conte)

DESCRIPCIÓ DEL CONTE

VALEROSES és una història que ens mostra el valor d'una dona que va creure que les coses podien ser diferents i de com va tenir la gosadia d'evitar que la seva filla fos mutilada. Ens mostra la cerca del seu propi camí, la seva generositat a l'hora de compartir el seu aprenentatge vital i contribuir amb això a transformar tantes vides. Ens empeny a posar-nos dempeus i a cridar: Ni una més! No podem deixar d'escoltar aquest silenci trencat: hem de defensar la integritat física i emocional de totes les nenes i dones del món i erradicar la MGF.

Aquest conte és la història de nombroses dones que juntes han aconseguit visibilitzar la violació dels drets humans que representa la MGF, i promoure canvis per tal d'evitar que encara continuï passant. No obstant això, queda molt camí per recórrer, i per això és també un recurs pedagògic per a convidar-nos des de l'empatia i la sororitat a caminar al costat d'Asha i centenars de dones a tot el món, cap a l'erradicació de la MGF.

A l'estil dels altres contes de la COLECCIÓN VALIENTAS, aquest va molt més enllà. Mitjançant la bellesa de les seves paraules i les seves il·lustracions, és una eina que pretén transformar ments i sensibilitzar cors, per a aliar-nos i juntes poder construir el món amb el qual somiem, en el qual les dones siguem lliures.

Considerem que VALEROSES podria llegir-se a partir dels tretze anys. Creiem que la literatura permet apropar-nos des de l'emoció i l'empatia d'una altra manera a la MGF.

VALEROSES comptarà amb almenys 40 pàgines amb les paraules curosament triades per l'Anna Maria Porté i més de 15 il·lustracions meravelloses creades per la Sara Fratini.

Il·lustració de Sara Fratini del calendari solidari (no serà una de les il·lustracions del conte)
Il·lustració de Sara Fratini del calendari solidari (no serà una de les il·lustracions del conte)

REGALA

Si voleu que algú rebi un VAL pel conte VALEROSES pel seu aniversari, o perquè sí, podeu sol·licitar-lo en el correu [email protected] i ens indiqueu si preferiu que l'enviem per email o per correu postal, facilitant-nos l'adreça de la persona destinatària.

Recordeu indicar-nos en quin idioma voleu el teu(s) llibre(s), a triar entre eusquera, castellà, gallec i català.

A QUÈ DESTINAREM LES NOSTRES APORTACIONS

El nostre objectiu és donar suport econòmicament a Save a Girl Save a Generation perquè segueixin el seu camí pedagògic i preventiu en la seva missió per erradicar la mutilació genital femenina. Perquè volem que aquesta organització pugui continuar protegint més generacions.

Per aquest motiu, la quantia mínima que ens hem marcat anirà destinada als costos de publicar el conte. No obstant això, el nostre desig és superar aquesta quantitat per a poder donar suport a aquesta organització que sensibilitza a les societats i acompanya a nenes i dones en la lluita pels seus drets.

Gràcies a aquesta iniciativa impulsada per MÉS DONES podrem fer-ho. Ajuda'ns a donar suport a projectes valerosos com aquest!

Il·lustració de Sara Fratini del calendari solidari (no serà una de les il·lustracions del conte)
Il·lustració de Sara Fratini del calendari solidari (no serà una de les il·lustracions del conte)

A QUINES DONES VOLEM ACOMPANYAR I DONAR SUPORT

La mutilació genital femenina és una de les violacions dels drets de les dones i les nenes més extremes que persisteixen en el món, una forma de control sobre elles disfressada de “tradició cultural” que pretén mantenir-les en el lloc que el patriarcat els assigna. Volem acompanyar a les supervivents d'aquesta cruel pràctica i a totes aquelles nenes i dones que corren el risc de ser-hi sotmeses.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, la MGF es defineix com a totes aquelles pràctiques que impliquen l'extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres lesions als òrgans genitals, per motius no terapèutics. Aquestes pràctiques tenen profundes conseqüències perjudicials, tant físiques com emocionals, en totes les etapes de la vida de les dones i les nenes que les sofreixen: hemorràgies, infeccions, relacions sexuals doloroses i/o dificultat per al plaer sexual, fins i tot risc de mort per les complicacions en els parts.

Actualment, en el món hi ha uns 200 milions de nenes i dones que han patit la MGF al voltant de 30 països, dels quals 22 se situen en el continent africà, Orient Mitjà i algunes zones d'Àsia. Com diu Hayat: “No són només una xifra, són persones, vides i històries reals”. Són 200 milions de realitats que mostren el sofriment que provoca aquesta pràctica, que cada vegada més dones i governs s'esforcen a abolir.

És un fenomen global que està prohibit en 44 països. No obstant això, es continua practicant en la clandestinitat i algunes comunitats eviten les repercussions legals quan participen en la MGF transfronterera, un tipus de pràctica que consisteix a traslladar a les nenes que viuen en un país on la tradició està prohibida a un altre, on no és il·legal.

El fet que amb les migracions s'hagi expandit a altres indrets com els EUA, Canadà, Europa, Austràlia, Nova Zelanda... demostra l'escàs coneixement d'aquesta problemàtica en aquesta societat globalitzada.

Per això, volem contribuir a sostenir a totes aquestes dones i nenes que necessiten xarxes de dones perquè, igual que Asha i Hayat, criden unides i trenquin valeroses amb la seva força col·lectiva els tabús i les pràctiques de la mutilació genital femenina. Atès que són VALEROSES, podran canviar la vida a moltes nenes i a moltes generacions.

Il·lustració de Sara Fratini del calendari solidari (no serà una de les il·lustracions del conte)
Il·lustració de Sara Fratini del calendari solidari (no serà una de les il·lustracions del conte)

LES DONES ENXARXADES SOM:

Cris (Cristina Alba) - Somiadora i feminista, de gran somriure i metxa curta, obstinada a no perdre a la meva nena interior. He gaudit un munt de les meves diverses vides pel món, aprenent de les mirades i somnis de tantes dones i pobles.

Erika Angulo - Intensitat i entusiasme. Tinc moltes passions i em desvisc en cadascuna d'elles, però, per a mi la més important és aconseguir la veritat i la justícia, sempre buscant desemmascarar el mal que aguaita la nostra societat. Soc llum i m'envolto de llum, per això estic enxarxada.

Haize (Haizea Arbide Aza) – Professora vocacional, feminista i activista antiracista, que lluita pels drets de les persones migrants. Reivindicativa i puntosa. El llenguatge crea realitat. Ocupada i ocupant-me contínuament. Mare de dues criatures.

Yoli (Yolanda Barco) - Feminista entusiasta. El meu camí sempre ha estat enfocat a un canvi en el sistema heteropatriarcal i capitalista que ens oprimeix a les dones i a tants altres col·lectius. Les meves vivències al costat de dones de cultures diverses i les seves lluites han forjat el meu propi empoderament.

Sara Fratini – Artista multidisciplinària i gestora cultural d'origen veneçolà. Apassionada pel dibuix des de molt petita, el meu treball és un balanç entre la creació artística i la gestió cultural. He realitzat murals pel món, publicat llibres il·lustrats, organitzat festivals i projectes socioculturals amb col·lectius als quals admiro com Save a Girl Save a Gerneration i Karmala Cultura.

Ana González – Activista feminista, defensora i somiadora. Continuo creient que altres mons són possibles, i en el poder de l'educació i el col·lectiu per a la transformació social. Filla de moltes terres. Filla de moltes memòries.

Amaia Iguaran – La meva vida no té sentit sense el feminisme ni l'activisme, especialment per a la defensa dels DH. Tots i per a totes les persones. Els meus primers passos en la pintura i l'escriptura em converteixen en “artista”, si més no quan em deixen.

Anna Maria Porté – Vaig néixer en un poble petit i crec, com Galeano, que molta gent petita, fent coses petites, pot canviar el món. Soc hereva d'unes arrels profundes que es nodreixen de cultura i de bellesa. Gaudeixo aprenent l'ofici d'escriure.

Clara Ruiz – Buscadora, inconformista, somiadora. Feminista i antiracista, em mouen les ganes per fer del món un lloc millor, en revisió constant per a contribuir cada dia per aconseguir-ho. Em fascina la bona conversa, passejar per platges infinites i els capvespres...

Lore (Lorea Undagoitia) – Feminista euskaldun i rodamon. En les meves estones lliures, pallassa. Somio i actuo perquè un altre món sigui possible. Soc de les persones que pensen que a través de l'educació s'arriba a la revolució. M'apassiona la muntanya i els seus amagatalls. Lluito per les injustícies sense perdre el somriure.

CALENDARI PREVIST

Actualment VALEROSES està en procés d'adaptació i il·lustració. I us lliurarem els productes escollits el juny del 2024.

En el cas que pertanyeu a una organització de lluita contra les violències masclistes ens pots escriure a [email protected] i us enviarem un exemplar sense cap cost a qualsevol lloc d'Espanya.

+INFO

• Segueix el dia a dia del projecte en les nostres pàgines de facebook: Colección Valientas - Más Mujeres

• Estàs col·laborant amb el tercer projecte de l'Associació MÉS DONES. Per a conèixer millor els seus fins i filosofia visita la web: www.masmujeresongd.org

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

18 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • SoWhat

    SoWhat

    2 mesos

    ¡ adelante con este proyecto tan importante !

  • monica

    monica

    3 mesos

    Gracias INFINITAS por vuestra labor, ni una MGF más!!!

  • monica

    monica

    3 mesos

    Nunca olvidaré cuando nos lo contaste, tu SENTIR y tu VALENTÍA son admirables y ojal

  • monica

    monica

    3 mesos

    Nunca olvidaré cuando nos lo contaste, tu SENTIR y tu VALENTÍA son admirables y ojalá

  • CELIA ARANCÓN BENITO

    CELIA ARANCÓN BENITO

    3 mesos

    Me alegra enormemente poder contribuir con un pequeño granito de arena a vuestra causa tan necesaria.

  • Pablo

    Pablo

    3 mesos

    Qué suerte que haya personas como vosotras luchando por acabar con estas injusticias. ❤️

  • Pablo

    Pablo

    3 mesos

    Qué suerte que haya personas como vosotras luchando por acabar con estas injusticias. ❤️

  • Victoria

    Victoria

    3 mesos

    Maravillosa vuestra labor!

  • Victoria

    Victoria

    3 mesos

    Maravillosa vuestra labor!

  • Olatz Eizagirre Olaskoaga

    Olatz Eizagirre Olaskoaga

    3 mesos

    Gora zuek, eta eskerrik asko egindako lanagatik. Nire aleen zain nago irrikitan!

#01 / ¡Gracias por tu apoyo! Eskerrik asko zure laguntzagatik!

¡Hola!

En el siguiente video Asha Ismail y todo el equipo de Save a Girl Save a Generation os agradecen vuestro apoyo al cuento ROMPEDORAS y a su trabajo. Pincha aqui:
Gracias

También puedes seguirnos en nuestro recién estrenado perfil de Instagram:
instagram

Gracias por tu apoyo, ¡no olvides compartir el verkami con otras personas que creas que puedan colaborar!

Más Mujeres


Kaixo!

Bideo honen bidez Asha Ismaelek eskerrak eman nahi dizkizu:

ESKERRIK ASKO

Duela gutxi sortutako Instagramen ere jarrai gaitzakezu:
instagram

Eskerrik asko zure adeitasunagatik, eta mezu hau zabaltzeagatik!

Más Mujeres

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies