❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Pikara Magazine en paper nº5

Campanya de finançament de Pikara Magazine per a poder imprimir el cinquè anuari en paper. Tornem a la impremta amb un anuari, per primer cop, carregat de continguts inèdits. Per mi i per totes les meves companyes.

Pikara Magazine

Un projecte de

Creat a

0
segons
1.347
Aportacions
27.789€
De 16.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano i Euskara

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

"Per mi i per totes les meves companyes", deuria de pensar Emily Wilding Davison abans de morir atropellada pel cavall del rei Jorge V mentre procurava fer visible la lluita a favor del sufragi de les dones; potser va pensar el mateix Virginia Woolf mentre escrivia Una cambra pròpia; o Sulvia Rivera i Marsha P. Johnson quan s'enfrontaven a la policia a Stonewall per defensar aquelles persones que vivien en els marges: prostitutes, maricas, transvestits...; o les treballadores de residències de Bizkaia, que porten mesos lluitant no només pels seus drets laborals sinó també pel dret de les persones grans a una atenció de qualitat. Sí. Segur que és el que han pensat milers de dones en tot el món abans d'enfrontar-se al poder. Ho pensarien les grans autores, però també milers de dones anònimes, que han construït les trinxeres i les barricades a casa seva.

Per nosaltres i per totes les nostre companyes vam posar en marxa Pikara Magazine. Necessitàvem una cambra pròpia per posar en pràctica el periodisme feminista en el qual creiem, rebutjat i qüestionat pels grans mitjans de comunicació. La necessitat era compartida i, avui, set anys després, el projecte és un punt de trobada per feminismes i feministes diverses. El camí dels aprenentatges sempre és d'anada i tornada, així que hem après i desaprès; crescut i decrescut; hem portat el feminisme dels titulars a la tassa del vàter de la nostra redacció. Estem orgulloses, felices i molt agraïdes.

No som les primeres ni les últimes en imaginar un projecte així, però, de debò que poques poden dir que estiguin tan ben acompanyades. Sou lectores àvides i crítiques; sentiu el projecte com casa vostra i totes som molt receloses amb la nostra llar, així que cada dia ens enfrontem a la vostra mirada. Cap persona que estigui disposada a aprendre se'n va a dormir un dia sense haver-ho fet. Nosaltres portem set anys aprenent cada dia. Gràcies per compartir amb nosaltres el vostre bagatge i coneixements per construir entre totes un projecte de comunicació que pot dir-se crític sense cap pudor.

Avui, comencem a treballar en el cinquè anuari de Pikara Magazine en paper. La il·lusió és la mateixa que ens va incitar a provar-nos en el paper fa cinc anys, però estem molt més preparades. Sabem millor què és una maqueta, com es fan els enviaments, Verkami és casa nostra i, ara, tenim una redacció per emmagatzemar les milers de revistes que ens arribaran durant la primera quinzena de setembre. Comença un compte enrere molt apassionant. Comptem amb vosaltres.

A què destinarem les vostres aportacions

Les novetats

Aquest any Pikara tira la casa per la finestra. L'anuari en paper va començar sent una selecció del que publicàvem a la web. Mica en mica vam anar incloent-hi continguts inèdits pensant en oferir-vos un extra a les persones que ens seguiu fidelment online. Pel cinquè número, hem decidit apostar gairebé al complet per textos nous, pensats per aquesta edició especial. Només recuperem de la web un parell de textos que ens van deixar empremta i també una selecció Participa durant l'any 2015.

El número 5 és, a més a més de divertit, molt juganer. Inspirats pels 'Feminismos Reunidos' de Sangre Fucsia i per la nostra redacció, que tenim plena de jocs (xarranca, diana, jenga...), el joc serà el tema que inspiri aquesta edició especial. Emma Gascó ha dibuixat ja unes portades de seccions meravelloses, amb homes que salten a la corda, vikingues que naveguen per videojocs, equips d'esport rural, bicis... La maqueta de la Señora Milton també inclourà divertiments: itineraris alternatius per llegir la revista (a l'estil 'Rayuela'), preguntes del trivial feminista i alguna sorpreseta més.

Diversos continguts inèdits aborden també el joc des de diferents angles: ludopatia i ludoteràpia, videojocs, records d'infantesa, joguines sexuals sostenibles, jocs pertorbadors... Però no es tracta d'un monogràfic. Com cada any, hi haurà reportatges i articles sobre temes clau per nosaltres, com la diversitat funcional, les identitats de gènere, la salut de les dones, el consum responsable, el dret a la terra, la memòria històrica, els referents en cinema i música, els reptes del moviment feminista... Estem molt orgulloses de la qualitat i la originalitat dels texts que anem rebent. Ah, i aquest any apostant encara més per la fotografia i el còmic. Quines ganes de tenir Pikara en paper a les nostres mans!

Les recompenses

  • Cinquè anuari de Pikara en paper: Ja hi van cinc, sí. Us recordeu del primer? Hem après un munt, oi? Una mica més amunt ja us expliquem que aquest número té una gran novetat: Pràcticament tots els continguts són inèdits!
  • Postal i làmina amb il·lustracions de Pikara perquè ens col·loqueu a la vostra nevera, escriptori, saló o, bé, si us ve de gust, a la vostra tauleta de nit!
  • Comecocos per l'autocura feminista, dissenyat per Núria Frago amb una selecció de propostes de Beatriz Villanueva, la coach que escriu a Pikara la secció 'Mano de Santa'.
  • Monogràfics: A medias tintas (sobre el tractament informatiu de violències masclistes) i Cara B (sobre violències silenciades i normalitzades). Són una delícia, de veritat.
  • Llibreteta de la nostra famosa Caputxeta amb katana perquè prengueu notes durant alguna xerrada, apunteu les vostres receptes preferides o quan heu de canviar l'oli al cotxe.
  • Quadern per pintar il·lustracions publicades a Pikara Magazine Aprofitant la moda dels mandales, et proposem relaxar-te pintant els dibuixos de les nostres il·lustradores.
  • Tres bosses amb dissenys d'Emma Gascó: Caputxeta amb katana, nena i lloba udolant, i abella 'Algo te pika'.
  • Una capsa exclusiva perquè guardis els cinc anuaris de Pikara Magazine en paper.
  • '10 ingobernables', el primer llibre de June Fernández.

Calendari previst

  • Juny i juliol: Redacció i edició de textos, disseny i maquetació

  • Agost: Producció de recompenses

  • Setembre (primera setmana): Impressió de revistes i enviaments

Finalitzat l'enviament, l'anuari es posarà a la venta en punts d'establiment, i a l'octubre començarem una nova gira de presentacions.

+ Info

Para qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres a [email protected]; telefoneu-nos al 944979776 o, si esteu a Bilbo, passeu-vos per la nostra redacció al carrer Lamana 2 (darrera de Bilborock)

Facebook
Twitter
Instagram
Web

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

20 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • angelesarzalluz

    angelesarzalluz

    casi 7 años

    ¡Hola! Antes de rellenar mis datos para el envío, ¿llega al buzón, o por mensajería? Lo digo por dar una dirección donde haya alguien en casa durante el horario de entrega en el segundo caso...

  • AssumCas

    AssumCas

    casi 7 años

    ¡Dale! ;)

  • Ana Pey

    Ana Pey

    casi 7 años

    ¡Brindo para que sigáis haciendo periodismo feminista y crítico! Se agradece muchísimo.

  • Laia Bernués

    Laia Bernués

    casi 7 años

    Qui més s'anima? Té moooolt bona pinta!!!

  • Ampa y Eli

    Ampa y Eli

    casi 7 años

    Me encanta Pikara Magazine, contenido e ilustración. Genial

  • Mar Gracia

    Mar Gracia

    casi 7 años

    Qué ganitas poder disfrutar de unos viajes en tres mucho más subversivos y feministas

  • joasilva

    joasilva

    casi 7 años

    Juntes anirem més lluny...

  • Ana Amora

    Ana Amora

    casi 7 años

    Hola, veo que varias personas han preguntado sobre la posibilidad de obtener el estuche sin tener que comprar los números anteriores de Píkara porque ya los tenemos... Han decidido ya algo al respecto?? Estoy pendiente de eso para decidirme.. Gracias

  • Sergio

    Sergio

    casi 7 años

    Buenas, creo que ya lo han preguntado por ahí. Quería saber si iba a estar en algún momento el pack de 10 ingobernables y las 5 revistas de Pikara.

    Un abrazo

  • Emma

    Emma Bofinger

    casi 7 años

    Hola, soy de Inglaterra y ya tengo los primeros 4 anuarios así que he comprado el pack básico para todo el mundo, sin embargo me interesaría conseguir los monográficos también. Y para ser honesta, las bolsas y muchas otras cosas también!

#04 / ¡Hasta siempre!

Hola, compañeras

En primer lugar, muchísimas gracias por seguir ahí, desde el primer número. Solo os escribimos para despedirnos porque, en unas horas, acaba el último crowdfunding para imprimir nuestra edición en papel. A partir de ahora, si quieres recibir la revista, tendrás que suscribirte.

Aún estás a tiempo de hacerlo: https://verkami.com/projects/23790-pikara-magazine-en-papel-nº7

En septiembre estará a la venta el número 7 de Pikara en papel y no podemos estar más contentas. Moltes gràcies, eskerrik asko, moitas grazas.

Un abrazo,

Pikara Magazine

PD: Si has participado en más de una campaña, te llegará este mensaje repetido. Te pedimos disculpas de antemano.

PD: Vuestros correos electrónicos están en Verkami,no los tenemos nosotras. Por eso, no podemos borraros de esta lista.

#03 / Pasa la palabra, hermana - El último crowdfunding de Pikara Magazine

Hola, compañeras

¿Cómo estáis? Seguro que un poquito mejor que nosotras que estamos MUY NERVIOSAS porque acabamos de lanzar la nueva campaña para sacar adelante el número 7 de Pikara. Nos esperan 40 días de vértigo.

Ojalá sigas al otro lado e interesada por nuestro proyecto de periodismo feminista porque tenemos una noticia que darte. Acabamos de poner en marcha la última campaña de crowdfunding de Pikara para imprimir la revista en papel. A partir de ahora, si quieres seguir recibiendo tu ejemplar en casa tendrás que suscribirte. La campaña está planteada para facilitar esa transición. Ojalá te interese alguna de las recompensas. Nosotras, a punto de cumplir 10 años, necesitamos garantizar la sostenibilidad del proyecto para saber si es posible seguir adelante.

El link a la nueva campaña es este: https://www.verkami.com/locale/es/projects/23790-pikara-magazine-en-papel-n%C2%BA7

Pasa la palabra, hermana.

#02 / Eskerrik asko! ¡Gracias! moltes gràcies!

¡Buenos días!

Buf, qué emoción: ¡Ya no queda nada! Aún quedan 6 días de campaña y ¡hemos alcanzado los dos primeros objetivos! Nos encantaría, claro, petarlo, pero estamos muy felices. Muchísimas gracias, de verdad.

Como ya os hemos contado, este año, el anuario está cargadito de contenidos inéditos. Esta es la principal novedad, vaya. Os lo cuenta Mª Ángeles Fernández, una de las coordinadoras de Pikara Magazine.

Muchísimas gracias por vuestro calorcito.
¡Os queremos!

Un abrazo,

Las Pikaras

#01 / ¡50% del primer objetivo completado!

¡Queridas mecenas!
¡MUCHÍSIMAS GRACIAS!

No sabéis bien qué contentas estamos: en sólo 5 días hemos alcanzado el 50% de nuestro primer objetivo. Sois ya más de 300 personas las que habéis querido ayudarnos a hacer posible el nuevo número de Pikara en papel <3

Os iremos contando novedades a través de este blog y os pedimos, por las diosas, que nos apoyéis en la difusión para que ¡lo petemos!

Hoy mismo hemos lanzado este nuevo vídeo de promoción, ¡a ver qué os parece!

Un abrazo enorme,

Las Pikaras

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies