FEM POSSIBLE UN PROJECTE DE TOTES I PER A TOTES!
"Caliban i la bruixa" de Silvia Federici s'ha convertit en una de les obres més rellevants del feminisme contemporani i des del col·lectiu víric ens proposem publicar-lo, per primer cop, en llengua catalana.
Necessitem el vostre suport per cobrir les despeses derivades de la traducció i correcció, fent-vos partícips d'un projecte que entenem que és de totes.
El llibre es publicarà sota la llicència Creative Commons 1.0 i estarà disponible en versió íntegra per a la seva lliure descàrrega.
És per això que donant suport al Verkami no només faràs possible la seva edició, sinó també el lliure accés del seu contingut.
Tenim 40 dies per aconseguir un repte col·lectiu: 5.000€ per a la traducció i correcció de l'assaig de Sílvia Federici. Ens hi ajudeu?
El llibre
Sinopsi
Aquesta no és una història de fades, sinó una de bruixes i resistències, en l'origen de la qual està el genocidi, l’assetjament i el control disciplinari dels cossos de milers de dones en Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica.
La construcció social i ideològica de les bruixes va donar cobertura a la seva persecució massiva, i va generar la inferiorització de les dones, justificant la violència envers elles i la seva discriminació. La misogínia política, econòmica, cultural i simbòlica de qualsevol activitat desenvolupada per les dones va ser premiada amb la seva invisibilització a l'espai públic i la relegació a l'espai domèstic.
A partir d'una profunda investigació històrica, Federici mostra els orígens del món què vivim on la caça de bruixes no ha acabat i en el que podem veure reflectides les violències capitalistes, patriarcals i racistes. Aquesta relació entre model d'explotació, enfortiment del patriarcat i colonialisme va tenir efectes històrics profunds que encara avui no han estat superats.
Una de les moltes lliçons polítiques que podem extreure de Caliban i la bruixa és que el capitalisme està empeltat de racisme i sexisme, que aquest s’ha de justificar i ho fa mistificant les contradiccions encastades en les seves relacions socials, denigrant i naturalitzant la “condició” d'aquelles persones a qui explota: dones, súbdits colonials, descendents d'esclaus africans, immigrants desplaçats per la globalització.
Federici no només troba una relació simbiòtica entre treball assalariat i l'esclavatge, també assenyala la dialèctica que existeix entre acumulació i destrucció, tensió per la qual les dones han pagat un triple preu: amb els seus cossos, el seu treball, les seves vides.
Sobre l'autora
Silvia Federici és professora a la Hofstra University de Nova York. Militant feminista des de 1960, va ser una de les principals animadores dels debats internacionals sobre la condició i la remuneració del treball domèstic.
Durant la dècada de 1980 va treballar diversos anys com a professora a Nigèria, on va ser testimoni de la nova onada d'atacs contra els béns comuns. Les dues trajectòries conflueixen en aquesta obra, on explica el desplegament del capitalisme com un exercici permanent de violència i asserviment de la possibilitat d’una reproducció social autònoma.
Actualment participa al Midnight Notes Collective, coneguts pels seus treballs historiogràfics i sobre les noves formes de domini en el capitalisme global. Algunes de les seves obres més importants són, Caliban and the Witch: Women, the Body and Primitive Accumulation (2004) i Revolution at Point Zero: Housework, Reproduction, and Feminist Struggle (2012), ambdues editades en castellà per Traficantes de sueños. Caliban i la bruixa és la seva primera obra traduïda al català.
Enllaços d'interès:
-- Xerrada a Katakrak, Iruñea, 2017
-- Entrevista a càrrec de l'Observatori del Conflicte Social de la Universitat de Barcelona, 2016
-- Silvia Federici sintetitza el seu llibre Caliban i la bruixa, per la Universidad Andina Simón Bolívar, Ecuador
-- Caliban y la bruja editat per Traficantes de Sueños
-- Traducció al català a càrrec de Marta Pera Cucurell
Mapa de traduccions o l'efecte calibanització.
Sobre les recompenses
Totes les recompenses inclouen les despeses d'enviament arreu dels Països Catalans. També, oferim l'opció de recollir-les al nostre local ubicat al barri del Raval (Carrer Junta de Comerç, 18, baixos).
Per consultar més informació sobre els llibres addicionals que oferim com a recompenses:
Mujeres Libres
Masculinidades y feminismo
Partisanas
Col·lecció Libèl·lula:
Fray Dulcino y Margarita
El derecho a la pereza
Disurso de la servidumbre voluntaria
La guerra social
Putas e insumisas
Com es finançarà l'edició de Caliban i la bruixa?
En aquesta infografia hi podeu veure com es finançarà l'edició del llibre Caliban i la bruixa.
Qui som
Virus editorial és un projecte col·lectiu autogestionat que va començar la seva marxa l'any 1991, amb la voluntat de crear una doble estructura d'edició i distribució (comercial i alternativa) al servei dels moviments socials i de les editorials afins.
Calendari previst
El llançament del llibre està previst de cara al proper Sant Jordi de 2018, aproximadament a finals de març, aleshores es lliuraran les recompenses.
+ Info
Podeu anar seguint les novetats i actualitzacions mitjançant els nostres canals habituals:
Web
Twitter
Facebook
Si vols comentar, preguntar o ajudar-nos amb la difusió, fes-ho amb aquesta etiqueta: #CalibanBruixa
4 comentarios
Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.
Synusia
Aportació feta des de la llibreria Synusia de Terrassa!!!
Col·lectiu Punt 6
Moltes gràcies per traduir aquest llibre tan fantàstic!!!! una abraçada col·lectiva!!! Punt 6
Ferran
màxim suport!!
Andres
Segur que ho aconseguim! Salut i afalacs. Andriüs