Sobre 48 bodegons per a una quarantena
L'objectiu d'aquesta campanya és fer possible l’edició d’un llibre amb una selecció de 48 de les fotografies de natures mortes realitzades per Francesc Vera durant el període de confinament a causa de la Covid-19, les quals s'anaren publicant diàriament en diferents xarxes socials (facebook, twitter, instagram i whatsapp).
Si en un primer moment el projecte es va plantejar com una mena de relació emotiva amb familiars, amics i coneguts amb els quals, degut a la quarantena no era possible mantenir un contacte directe, aviat va agafar una dimensió enllà del que se’n diu «matar el temps» o del simple divertimento per anar agafant cos com a projecte d’una certa solidesa en sí mateix, tant des del punt de vista estètic com conceptual, de manera que, al llarg de dos mesos, aquesta activitat esdevingué una mena de dietari de quarantena que permetia mantindre un cert feedback, no sols amb l'entorn més immediat, sinó també amb un públic més ample.
Així, doncs, la plasticitat del plàstic, disculpeu-ne la redundància i la cacofonia, amb que s’embolcallen els diferents productes als supermercats es va anar imposant com a motiu d’investigació estètica, d’una banda, i com a element metafòric del confinament des del punt de vista conceptual, per l’altra.
I d'igual manera, l’ús del plàstic, tan agressiu amb el medi ambient per l’ús excessiu que se'n fa d'ell a una societat consumista com la nostra, ens situava ara en una inevitable paradoxa, la de ser-ne el filtre, la barrera eficient que ajudava a aïllar-nos-en de la pandèmia.
És, aleshores, des d’aquesta posició metafòrica, enllà del simple exercici d’estil i tot i la circumstancialitat que l’ha provocat, que cal interpretar aquestes natures mortes.
Característiques del llibre
Tindrà unes dimensions de 21 x 29 cm tancat i 21 x 58 cm obert. 80 pàgines amb paper estucat de 150 gr. enquadernat cosit i amb tapa dura.
Tant de bo aquestes imatges puguen recollir tot allò que ens ha unit en aquest temps de quarantena.
Us volem donar les gràcies per la vostra contribució a fer realitat aquest projecte.
Qui som
L' Editorial Afers és un projecte editorial i cultural nascut el 1983 a Catarroja (País Valencià). Pretén oferir materials d’anàlisi que ajuden a madurar les posicions més coherentment progressistes i democràtiques. A aquest objectiu, cal afegir l'ús exclusiu del català com a vehicle de transmissió cultural. L'Editorial vol contribuir a la recerca i al pensament universals i, al llarg dels anys, les persones que hi ha rere el projecte han anat prenent consciència que no volien esdevenir uns mers mercaders de la cultura sinó que calia apostar fort pel corrent que, com diria Gramsci, pretén organitzar una nova hegemonia, formada en el coneixement i en l’anàlisi.
Web Editorial Afers, instagram, correu Afers, facebook, twitter
Francesc Vera (Sollana, 1953), és fotògraf i professor de fotografia. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València i Doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat Politècnica de València, va estar al càrrec dels cursos de perfeccionament que s’impartien a Visor Centre Fotogràfic, de València, entre el 1987 i 1996, fou professor col·laborador de l’Institut de Creativitat de la Universitat de València i professor de fotografia a la Facultat de Belles Art de Sant Carles de València, també ha estat professor del Màster de Fotografia de la UPV i del Màster de Fotografia d’Espai d’Art Fotogràfic i la Universitat de València. Va coordinar les jornades de «La fotografia en la cruïlla» que es feren a Sueca els anys 2011, 2012 i 2013. Les seues fotografies s’han publicat a diversos mitjans i ha participat en diverses exposicions col·lectives (València, Barcelona, Expo de Sevilla, Viena, Madrid i la ciutat japonesa d’Ise). Té obra a diverses col·leccions públiques i privades, destacant-ne les de la Fundació Xarxa Cultural de Barcelona, la Fundación Telefónica de Madrid i l’IVAM de València. Des del 1993 és fotògraf oficial de la Mostra Internacional de Mim a Sueca.
web de Francesc Vera, instagram, facebook
correu Francesc Vera
A què destinarem les vostres aportacions
Les vostres aportacions es destinaran a finançar la impressió del llibre, la impressió de les recompenses i les despeses d'enviament. En el cas de superar l'objectiu marcat s'intentarà, si la quantitat ho permet, augmentar el tiratge o finançar en part una exposició itinerant.
Calendari previst
Una vegada assolit l'objectiu, considerem un termini màxim de 40 dies per fer efectiu l'enviament dels exemplars del llibre i les recompenses. És per això que entenem que podria ser a primeries del mes d'agost de 2020.
15 comentarios
Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.
Tino Soriano
Una abraçada, mestre
Juan Lorenzo Colomar Soler
M'han agradat molt els bodegons. Els vaig vore per la TV Sucro. Enhorabona.
Gabielo
Un record visual d'aquells temps confinats!
CRISTINA
Gràcies
Joan Lopez
un bon treball de un gran Mestre enhorabona
Xavi_Bosch
Impacient per poder comprovar (de nou) la qualitat de les teues fotografies.
[email protected]
Espere que seguisques augmentant els mecenes. Les teues fotos sempre són precioses i originals.
lacarme
L’home que mai s’atura davant cap obstacle.
Lluís Valcàrcel
Sort! (segur que no la necessites però mai és sobrera)
Ricard Huerta
German Navarro i Ricard Huerta col·laborant amb el projecte de Francesc Vera