❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Antologia coral de Josep Ollé i Sabaté

El primer projecte del Cor Pedrell. Un disc monogràfic sobre l'obra coral de Josep Ollé i Sabaté. Direcció d'Esteve Costa i so d'Enric Giné.

Categoría

Creado en

0
segundos
160
Aportaciones
7.020€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

Apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

El compositor Josep Ollé i Sabaté presenta una selecció de l'obra coral que ha compost entre el 2010 i el 2022.

Ho fa de la mà del Cor Pedrell, dirigit per Esteve Costa i Ventura i format per 24 dels millors cantants del país. Un disc amb enregistrament i postproducció d'Enric Giné - Tasso Laboratori de so i amb el segell de Ficta Edicions.

Repertori

I. MÚSICA SACRA

  • Iubilate Deo (2010) SSAATTBB - orgue ad lib.

  • By the rivers of Babylon (2014). SSS - SATB div.

  • Lux (2016) SSSATB soli, SATB div.

  • Ave Maris Stella (2019) SATB div.

  • Ubi Caritas (2022) SATB div.

  • Tota pulchra es (2022) SATB div.

II. ARRANJAMENTS DE CANÇÓ POPULAR

  • Sant Josep va a buscar foc (2010) SATB

  • El cant dels ocells (2017) SATB

  • Fum, fum, fum (2022) SATB

III. POESIA CATALANA

  • Al principi era el vent (2012) / Text d’Enric Casasses SATB div.

  • Podries (2015) / Text de Joana Raspall SS soli, SSATB div.

  • Pirinenques (IV) (2016) / Text de Joan Maragall SABr

  • Missatge de pau (2017) / Text de Joana Raspall SATB div. - Violoncel - Crystal glasses

  • Prova el fred de fer-se etern (2020) / Text de Joan Maragall SS soli, SATB div.

  • En les nits de desembre (2021) / Text de Joan Maragall SATB div.

  • Glòria (2022) / Text de Ponç Pons SATB div.

Sobre les recompenses

Podeu trobar-hi:

  • El disc físic.

  • El llibre de partitures.

  • Ampolla d'oli d'oliva verge extra de 500 ml d'oliveres centenàries de la finca de Tortosa on ha crescut Josep Ollé. Collides a mà per ell mateix i la seva família el novembre de 2023 i mòltes al Molí de Sorra de Tivenys.

  • A la xirinxina, làmina de Cinta Sabaté Querol numerada, signada i dedicada per l'artista. Sèrie de 50 exemplars creada especialment per l'ocasió. Tamany: 33 x 48 cm

  • Dues úniques làmines de dues sèries anteriors de Cinta Sabaté Querol

  • 5 postals de Cinta Sabaté Querol per col·leccionar o felicitar el Nadal a la família i els amics

  • Agraïments i dedicatòries.

  • Esdevenir col·laborador del projecte.

  • Esdevenir sponsor del projecte.

Qui som

Josep Ollé i Sabaté (Tortosa, 1987) es forma musicalment al Conservatori de Tortosa on rep de Joan Vidal i Arasa les primeres classes de composició. El 2005 es trasllada a Barcelona per continuar la seva formació a l’Escola Superior de Música de Catalunya on es gradua en Pedagogia Musical (2009) i en Composició (2014) sota el mestratge de Bernat Vivancos i d’Albert Guinovart.

Josep compon principalment música coral amb un interès especial per la poesia catalana i els textos sacres. Les seves obres han estat interpretades pel Cor Pedrell, l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau de la Música, el Cor Jove de l'Orfeó Català, la Coral Cantiga, el Cor Lieder Càmera, la Coral Sant Jordi, el Cor Bruckner Barcelona, el Pax Cor de Cambra, el Cor de Cambra Tyrichae, la Coral Polifònica Joventuts Unides de la Sénia, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, la Capella Polifònica de Girona, l’Orpheus-Vokalensemble, el C.H.O.I.R. Chor, el KammerChor Saarbrücken i l'MDR Leipzig Radio Choir, entre d’altres cors en diversos països europeus.

Ha estat guardonat en diversos premis de composició entre els que destaquen els “Premis Catalunya de Composició Coral 2013”, el “XXIV Premi Ciutat de Reus de composició per a corals infantils 2015” i el “III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català 2019”. Al 2021 va rebre el Premi Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2021 a la millor composició per la seva obra "Glòria"

Ha rebut encàrrecs del Quartet Mèlt, de l’Agrupació del Cor Madrigal, del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, de Corals Joves de Catalunya, de la Federació Catalana de Puericantores, del Palau de la Música Catalana, de l'Auditori de Barcelona, de la Landesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Württemberg i de l’ 11th World Symposium on Choral Music – Barcelona 2017 entre d’altres.

Actualment viu a Barcelona i compagina la seva activitat com a compositor amb la docència a l’Escola Municipal de Música Can Ponsic de Barcelona. Trobareu moltes de les seves obres corals editades a Ficta.

fotografia de David Ruano
fotografia de David Ruano

El Cor Pedrell neix amb la vocació d'especialitzar-se en la interpretació i enregistrament de música de compositors catalans actuals des de l'excel·lència artística.

El cor, batejat amb el nom del cèlebre musicòleg i compositor tortosí Felip Pedrell (1841–1922), té la voluntat de trobar les sinergies necessàries per tenir recorregut a llarg termini.

Els seus objectius: deixar constància de la creació de música coral contemporània (enregistraments), donar-la a conèixer (concerts) i contribuir a internacionalitzar-la (a través de les plataformes digitals i l’aliança amb Ficta Edicions que està present a diversos fòrums internacionals).

La plantilla d'aquest projecte està formada per:

Esteve Costa i Ventura, nascut a Castellar del Vallès, cursa el Grau Professional de cant al Conservatori de Sabadell, i es llicencia en Filologia Francesa a la UAB. S’endinsa en el camp de la direcció als cursos de la FCEC i assisteix a les classes magistrals organitzades per la Federación de Coros de la Región de Murcia (FECOREM) amb professors com Pablo Heras-Casado, Josep Vila, Harry Christophers, Gary Graden, Martin Schmidt, o Vytautas Miskinis, entre d'altres. El 2012 va completar els estudis superiors de direcció coral a l'ESMUC cursats amb Josep Vila i Johan Duijck.

Com a director té un ferm compromís amb la creació coral catalana actual, que l'ha dut a estrenar obres d'una dotzena de compositors. Ha treballat de manera estable amb cors de diverses poblacions com ara la Coral Belles Arts i l’Escolania-Coral Sant Agustí de Sabadell, Quòdlibet Grup Coral de Molins de Rei, i el Cor Exaudio i el Cor d'Homes d'Igualada. També ha exercit la docència a diferents centres del Vallès i ha fet de director convidat a cors de Catalunya i Anglaterra. Actualment dirigeix Pax Cor de Cambra de Sabadell, el Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal, és professor de secundària i del conservatori municipal de Música de Sabadell.

Oriol Prat inicia les primeres classes de violoncel als quatre anys amb la professora de suzuki Anna Toca a l’Escola de Música de Capellades i el 2002 comença a rebre classes particulars amb Iñaki Etxepare. El juny de 2008 finalitza els estudis de grau professional al Conservatori d’Igualada amb Romain Boyer.

El 2012 obté els estudis superiors d’interpretació de violoncel a l'ESMUC amb Damián Martínez, i de música de cambra amb el Quartet Casals i Kennedy Moretti amb les màximes qualificacions. Seguidament rep classes de la mà de Lluís Claret i el 2015 finalitza el Màster d'Interpretació amb Claudio Bohórquez a la Stuttgarter Musikhochschule.

Des del 2014 és membre fundador del Cosmos Quartet formació amb la qual manté una intensa activitat artística i musical premiat en diferents concursos nacionals i internacionals com el 1r Premi al concurs “Irene Steels Wilsing Foundation Competition 2018” a Heildelberg, 1r Premi al 13è concurs Premi BBVA Montserrrat Alavedra de Terrassa, 3r Premi al concurs internacional “Carl Nielsen International Chamber Music Competition” de Cophenaguen i 3r Premi a l’International Joachim Chamber Music Competition de Weimer.

En l’ambit orquestal ha estat membre de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i l’Orquestra Simfònica Segle XXI. Actualment col·labora amb orquestres com la Franz Schubert Filarmonia, l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Des del setembre de 2016 fins a l’actualitat és professor de violoncel al Conservatori de Grau Professional de Música del Liceu.

foto de Sílvia Poch
foto de Sílvia Poch

Enric Giné i Guix és el fundador responsable de Tasso Laboratori de so i coordinador del servei.

Enginyer Superior de Telecomunicacions especialitzat en Imatge i So (Enginyeria La Salle, Barcelona), Grau Mig de Piano (Conservatori del Liceu, Barcelona), màster en Sound and Music Computing (SMC, UPF) i en Xarxes i Serveis de Telecomunicacions (MXST, BES La Salle, URL).

Format en tecnologia i tècnica de l’enregistrament i en preservació sonora gràcies a una beca d’estada al British Library Sound Archive (2009), otorgada per la UPF. Formació continuada a l’INA través dels cursos FRAME (2017).

En l’àmbit de la producció musical s’especialitza en l’enregistrament de música clàssica i contemporània, tant instrumental com coral, així com en música tradicional i jazz. Des de 2009 ha co-produit prop d’un centenar de CDs i altres formats audiovisuals (DVD, video en xarxa).

Combina la pràctica professional amb la docència al Departament de Sonologia de l’ESMUC i la Universitat Pompeu Fabra (ESUP/MTG), així com en cursos especialitzats (UB, BNE). Co-traductor tècnic al català i castellà del document IASA TC-04, Guidelines on the Production and Preservation of Digital Audio Objects. Membre d’IASA i de l’AES, forma part del Comité de Expertos en digitalización de grabaciones sonoras (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música INAEM, Ministerio de Educación, Cultura y Deporte).

Cinta Sabaté Querol és escultora i mare de Josep Ollé.

Llicenciada en Belles Arts per la UB. Primer Premi d'Escultura de la Direcció General de Belles Arts el curs 1967-1968. Becada en dibuix en model al natural pel Reial Cercle Artístic de Barcelona (1966-1971) i per la Fundació Castellblanc (1973).

Professora de la Universitat Catalana d'Estiu de dibuix i d'escultura (1993-1995). Artista de l'Any de l'Hospital de la Vall d'Hebron 2015.

Se la considera la genuïna continuadora contemporània de l'escola catalana d'escultura. És coneguda per les seves escultures de dones i maternitats.

Fa les escultures del Premi Margarita Rivière de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, del Premi Grifonet d'Òmnium Cultural i del Premi a la trajectòria professional del Col·legi oficial d'infermers/es de Tarragona.

Col·labora al Verkami cedint-nos alguns dels seus dibuixos. Gràcies Cinta! Segui-la a Instagram ;)

fotografia de David Ruano
fotografia de David Ruano

A què destinarem les vostres aportacions

Totes les vostres aportacions aniran destinades a cobrir una part de les despeses d'enregistrament, postproducció i producció física i distribució del disc.

Calendari

El disc sortirà a la llum l'11 de desembre. S'enviaran totes les recompenses entre l'11 i el 16 de desembre.

+ Info

Josep Ollé i Sabaté - Web

Josep Ollé i Sabaté - Instagram

Cor Pedrell - Instagram

Contacta'ns

Per qualsevol dubte o proposta ens pots contactar a:

[email protected]

[email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

22 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • M. Pilar

    M. Pilar

    casi 1 año

    Felicitats pels èxits i per molts més. Sempre tindré un gran record de la teua família: bones persones i grans artistes

  • Jordigg

    Jordigg

    un año

    Molta sort!

  • Gràcies Jordi 🎶

  • Jordi Podeschva

    Jordi Podeschva

    un año

    Som-hi!

  • Moltes gràcies, Mireia! B7s!

  • Mireia Sánchez Figueres

    Mireia Sánchez Figueres

    un año

    Fan absoluta de la teva música , Josep. Enhorabona a tots! Besets!

  • Paula

    Paula

    un año

    Ja tinc ganes de llegir les partitures, Josep! Una abraçada

  • Moltes gràcies Agnès! Moltes gràcies Daniel! Abraçades!

  • Daniel Mestre Dalmau

    Daniel Mestre Dalmau

    un año

    Enhorabona pel projecte! Una abraçada ben forta

  • Agnès Pumarola

    Agnès Pumarola

    un año

    No jejv

#02 / En les nits de desembre

Benvolguts mecenes,

Ja podeu escoltar "En les nits de desembre", la cançó que clourà el disc, a l'Spotify, a Youtube i a la resta de plataformes digitals.

El text és de Joan Maragall. Us el compartim:

En les nits de desembre —tant llargues!—

els pastors s'estan sols entre el vent,

contemplant la foscor de la terra...

I en el cel hi ha l'estrella d'Orient.

En les nits de desembre — tant llargues!—

entre el vent i invisibles remors,

que n'hi caben de vols d'àngel

en els sòmits dels pastors!

Van els àngels per la terra

i pel cel les resplendors.

Estem preparant les recompenses amb molta il·lusió per poder-vos-les entregar ben aviat! Ja tenim els llibres, les làmines i les postals, l'oli embotellat i etiquetat i uns CDs de mostra (el gruix ens arriba el dia 15).

Estem preparant també la presentació (dilluns 11 de desembre a… leer más

#01 / Objectiu aconseguit!

Estimat/da mecenes,

Després de 40 dies de campanya de micromecentatge, aquesta setmana hem tancat el Verkami ben contents d'haver aconseguit l'objectiu. Moltes gràcies a les 156 persones que ens heu donat suport i que heu confiat en el nostre projecte!

Si la tecnologia no ens ha fallat, hauríeu d'haver rebut un formulari al vostre correu. L'heu d'omplir abans del 6 de desembre, perquè allà trobareu tota la informació del dia de presentació del disc i el llibre de partitures. A més, també ens servirà per saber on voleu que us fem arribar les vostres recompenses. És molt important que l'ompliu i, si heu fet més d'una aportació, que envieu tots els formularis que rebeu, encara que sigui la mateixa informació per a tots. D'aquesta manera rebrem totes les dades organitzades i us ho podrem fer arribar al més aviat possible.

Us deixem aquí també la informació del dia de presentació, perquè ens faria molt de goig que ens hi acompanyessiu:

Dia: Dilluns, 11 de desembre de 2023.

Hora: 18 h.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies