#09 /
Col·locat un caixó de cria a l'Albufera - Colocado un cajón de cría en l'Albufera.
14 Junio 2014
VALENCIÀ
Com sabeu, en el marc del Projecte Mussols, la Societat Valenciana d’Ornitologia actua com a entitat de custòdia del territori, establint acords de col·laboració amb la propietat per a un ús sostenible del mateix. Aquesta pota fonamental del projecte és altament satisfactòria, doncs tots els acords que se subscriuen constitueixen en si mateixos un èxit.
I aquesta setmana ha cristal·litzat un d'eixos acords, a iniciativa de Vidal, un propietari responsable d'una finca del Parc Natural de l’Albufera, qui es va posar en contacte amb l'equip del Projecte Mussols a través del correu electrònic, oferint-se per a permetre la col·locació d'un calaix de cria per a òbiles en la seua propietat. L'equip del projecte, que compta amb personal tècnic d'acreditada solvència, ha visitat la finca i, en una primera avaluació, ha entès que la col·locació del calaix era una mesura de conservació molt interessant, en oferir un lloc de nidificació per al rapinyaire nocturn, atès que aquest és un dels seus recursos limitants.
De moment, no s'ha avaluat la conveniència o no d'iniciar un hacking en eixe calaix. Aquesta decisió, en qualsevol cas, requeriria dels permisos pertinents de l'administració competent (Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient) i que se sol·licitarien si s'estimara convenient des del punt de vista tècnic.
Amb aquest calaix de cria, ja són tres els col·locats en aquest parc natural tan estimat per la ciutadania valenciana. Vos deixem algunes fotos de la jornada de colocació del mateix.
CASTELLANO
Como sabéis, en el marco del Projecte Mussols, la Societat Valenciana d’Ornitologia actúa como entidad de custodia del territorio, estableciendo acuerdos de colaboración con la propiedad para un uso sostenible del mismo. Esta pata fundamental del proyecto es altamente satisfactoria, pues todos los acuerdos que se suscriben constituyen en sí mismos un logro.
Y esta semana ha cristalizado uno de esos acuerdos, a iniciativa de Vidal, un propietario responsable de una finca del Parc Natural de l’Albufera, quien se puso en contacto con el equipo del Projecte Mussols a través del correo electrónico, ofreciéndose para permitir la colocación de un cajón de cría para lechuzas en su propiedad. El equipo del proyecto, que cuenta con personal técnico de acreditada solvencia, ha visitado la finca y, en una primera evaluación, ha entendido que la colocación del cajón era una medida de conservación muy interesante, al ofrecer un lugar de nidificación para la rapaz nocturna, dado que éste es uno de sus recursos limitantes.
De momento, no se ha evaluado la conveniencia o no de iniciar un hacking en ese cajón. Ello, en cualquier caso, requerirá de los permisos convenientes de la administración competente (Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient) y que se solicitarían si se estimase conveniente desde el punto de vista técnico.
Con este cajón de cría, ya son tres los colocados en este parque natural tan querido por la ciudadanía valenciana. Os dejamos unas fotos de la jornada de instalación del mismo.
VALENCIÀ
El Projecte Mussols contínua treballant per a millorar les condicions de cria del Mussol Banyut (Asio otus) en la província de València, concretament a la Devesa del Saler, al Parc Natural de l'Albufera.
Sabem que el Mussol banyut cria en antics nius d’altres espècies com, per exemple, dels còrvids. La seua absència o escassesa en zones de pineda com la Devesa, fan que el Mussol banyut tinga dificultats per a trobar llocs on nidificar.
Una vegada més, l’equip del Projecte Mussols s’ha posat a la feina i tenint en compte que s’aproxima una nova temporada de cria, ha procedit a la instal·lació d’una sèrie de plataformes (cistelles niu) amb l’objecte d’augmentar de manera artificial els llocs de nidificació natural de l’espècie.
D’aquesta manera, es contribueix a potenciar la presència i la cria d’una espècie reproductora escassa a la província i la distribució de la qual és incerta.
A per una bona temporada de cria i a seguir sumant!
CASTELLANO
… leer más
VALENCIÀ
El passat 9 de gener, va sonar el telèfon d'una de les persones responsables del Projecte Mussols, que va rebre la grata sorpresa de saber que una de les caixes nius que s'havien col·locat a l´Albufera l'estiu passat, havia sigut ocupada per una parella d'òbiles.
Però la notícia no acaba ací, ja que la immensa alegria va ser escoltar que la valenta parella havia criat dos polls i ho havia fet en ple hivern!
De seguida, l'equip de treball del Projecte, va anar a conèixer a les xicotetes criatures.
Col·locada l'escala, i comprovat que els adults no estaven dins, als polls se'ls va realitzar una revisió mèdica completa, determinant la seua edat i el seu estat de salut. A continuació, se’ls va col·locar una anella metàl·lica (el seu DNI!) per a poder fer-los el seguiment. Finalment, els vam retornar al calaix abans que tornaren els seus pares a alimentar-los.
I ara no ens queda una altra que presentar-vos-els:
… leer más
VALENCIÀ
Benvolguts/des mecenes,
En les últimes setmanes hem estat preparant les recompenses dels qui vau emplenar el formulari web preparat a aquest efecte (per a participacions de 40 euros o menys).
Les persones que vau sol·licitar enviament postal, en breu les rebreu en l'adreça indicada. Els qui vau sol·licitar lliurament a través d'algun/a conegut/da del projecte o recollida en mà en el local de la SVO, ja les teniu preparades. Els dimecres de 18:00 a 20:00 sempre hi ha algú (a partir del 7 de gener).
Si, per alguna raó, heu perdut el correu que us manàrem en el seu moment, escriviu-nos a través de la plataforma VERKAMI i us tornarem a facilitar l'enllaç. Recordeu que aquest formulari era solament per a les persones que no hagueren tingut contacte físic directe amb l'equip del projecte.
Finalment, solament ens queda donar-vos les gràcies novament per haver col·laborat en el projecte.
Aprofitem per a desitjar-vos un Feliç 2015.
L'equip del Projecte Mussols
CASTELLANO
… leer más
VALENCIÀ
Com us hem vingut informant a través dels nostres mitjans de difusió al llarg dels últims mesos, el Projecte Mussols està desenvolupant-se amb normalitat. Si no ho heu fet, us animem a que repasseu quines han sigut les accions del projecte a través de les següents vies:
BLOG DEL PROJECTE A VERKAMI
GRUP DE GOOGLE DEL PROJECTE MUSSOLS (inaugurat el 8 de juny)
WEB DE LA SVO
FACEBOOK DE LA SVO
FÒRUM SVOaves
En relació als agraïments personalitzats, volem demanar disculpes a qui entenga que aquests seran un poc tardans. En l'apartat de preguntes i respostes de Verkami hem explicat els motius (de caràcter tècnic) pels quals, en el seu moment, únicament us vam donar les gràcies de forma col·lectiva. Esperem que els entengueu. En qualsevol cas, confiem a fer-ho millor la pròxima vegada i respondre millor a les vostres expectatives.
… leer más
El passat 18 de juliol, membres del Projecte Mussols vàrem col•laborar amb l'Associació de veïns i veïnes de Marines Vell en el marc de la seua Setmana Cultural. L’organització va aconseguir convocar una trentena de persones, entre adultes i menudes.
Primer, vàrem organitzar una xerradeta molt visual sobre els rapinyaires nocturns i les accions del Projecte Mussols per ells, amb una mostra d'ales, entre d'altres, de gran duc; gamarús, òbila,... A continuació, fèrem un taller d'anàlisi d'egagròpiles d'òliba i mussol banyut.
No essent una activitat programada del projecte, hi vàrem voler participar per l’indubtable valor de sensibilització de l’acció, adreçada al públic infantil de la localitat. I pels comentaris del públic assistent, sembla que l'activitat va agradar molt. De fet, els volem agrair que col•laboraren amb nosaltres, adquirint tasses i samarretes del Projecte Mussols.
CASTELLANO
… leer más
VALENCIÀ
El passat dissabte 5 de juliol, es va realitzar la primera edició de l'activitat "Una vetlada amb les òbiles", que formava part de les recompenses oferides a la plataforma de micromecenatge Verkami. Vam proposar als/les mecenes que vingueren acompanyats de xiquets i xiquetes, donat que les característiques de l'activitat convidaven a la seua participació.
Vam celebrar la jornada a l'antic escorxador de Godella, al costat de l'horta, cedit per l'Ajuntament, gràcies a la mediació del seu tècnic d'agricultura i medi ambient, Josep M. Pérez; amb el que el Projecte Mussols col·labora sovint. Marta Romero, experta en gestió de fauna amenaçada i peça clau del Projecte Mussols, va oferir una interessant xerrada sobre les accions de foment, conservació i sensibilització del projecte.
… leer más
VALENCIÀ
El grup del Projecte Mussols ens informa del desenvolupament del projecte pel que fa als hackings. De moment,no hi ha previst realitzar-ne un de nou en el curt termini. La campanya, però, encara està en marxa. Vos seguirem informant.
Respecte als que estan en actiu ara mateix: per una banda, al de Benifaraig ja ha acabat el període d’alimentació. Recordeu que en anteriors comunicacions al respecte, parlàvem d’aquesta alimentació suplementària que es segueix aportant fins i tot quan les òbiles volen perfectament. En el següent vídeo, però, encara veiem un d’eixos escassos moments en què un dels ocells s’apropa al caixó-niu. I té un encontre inesperat. Mira, mira...
.
Al hacking de Godella, ens trobem uns polls amb ganes d’independència. Se’ls continuarà aportant menjar, però no per molt de temps més, perquè els polls estan molt crescuts. Ja fa uns dies que fan vols pels voltants del caixó-niu. Els trobes?
.
CASTELLANO
… leer más
VALENCIÀ
A l’anterior comunicació vos dèiem que eren tres els caixons de cria col·locats al Parc Natural de l’Albufera pel Projecte Mussols. També vos traslladàvem el nostre gust per col·laborar amb la propietat amb l’objectiu d’emprendre accions de conservació com aquestes.
A banda del col·locat a la propietat de Vidal, efectivament, se n’han col·locat dos més dins del parc: l’un al Tancat de Milia, en col·laboració amb la Fundació Global Nature i l’altre en col·laboració amb Visit Natura, una empresa de turisme ornitològic. L’objectiu d’aquesta acció és oferir llocs de nidificació per a les òbiles, donat que aquests constitueixen un recurs escàs per a l’espècie.
En una propera ressenya, vos informarem respecte als caixons de cria col·locats fora del Parc Natural de l’Albufera. En aquesta ocasió, però, volem agrair novament la col·laboració de les entitats que fan possible el Projecte Mussols.
Moltes gràcies!!!
CASTELLANO
… leer más
VALENCIÀ
Com sabeu, en el marc del Projecte Mussols, la Societat Valenciana d’Ornitologia actua com a entitat de custòdia del territori, establint acords de col·laboració amb la propietat per a un ús sostenible del mateix. Aquesta pota fonamental del projecte és altament satisfactòria, doncs tots els acords que se subscriuen constitueixen en si mateixos un èxit.
I aquesta setmana ha cristal·litzat un d'eixos acords, a iniciativa de Vidal, un propietari responsable d'una finca del Parc Natural de l’Albufera, qui es va posar en contacte amb l'equip del Projecte Mussols a través del correu electrònic, oferint-se per a permetre la col·locació d'un calaix de cria per a òbiles en la seua propietat. L'equip del projecte, que compta amb personal tècnic… leer más
VALENCIÀ
Com vàrem adelantar en l’anterior comunicació, toca fer-vos un resum de com van els dos hackings actualment en marxa: Benifaraig i Godella. Hem retrasat un poc aquesta entrada per oferir-vos bones imatges dels dos hackings, perquè les aconseguides fins ara havien estat un poc decebedores.
En canvi, als vídeos que que hem penjat al nostre canal de Youtube, podeu vore els polls de Godella (introduïts al caixó de cria el passat 24 de maig), i que van ser apadrinats per 4 mecenes del Projecte Mussols. Alguns d’ells estan en ple entrenament del vol. Aquest vídeo és molt il·lustratiu.
El grup del Projecte Mussols ens informa també de que els polls de Benifaraig volen perfectament i ja quasi han trencat el vincle amb el caixó. Només hi van a agafar un poc de menjar per complementar la dieta. El responsable de la propietat els veu de vegades quan torna a casa després de treballar. En aquest vídeo els podem vore fent els primers exercicis el passat 20 de maig.
VALENCIÀ
Hui hem realitzat un taller de caixes-niu a la III Fira d'entitats i associacions de l'Albufera, on la Societat Valenciana d’Ornitologia hi ha estat present. Els/les xiquets/es (i alguna persona adulta...) que hi han participat han quedat d’allò més contents/es. Les caixes-niu, construïdes a partir de palets usats, seran col·locades en llocs adequats en alguna de les activitats de voluntariat ambiental que es realitzen abans de la propera temporada de cria. Vos deixem algunes fotos per a que veieu com ha anat la cosa. Aprofitem aquesta comunicació per anunciar-vos que en uns dies vos informarem de com van els dos hacking a Benifaraig i Godella.
CASTELLANO
Hoy hemos realizado un taller de cajas-nido a la III Feria de entidades y asociaciones de l’Albufera, donde la Societat… leer más
VALENCIÀ
Aquest cap de setmana del 7 i 8 de maig, la SVO i el Projecte Mussols es trobaran presents a la III Fira d'entitats i associacions de l'Albufera, que es celebrarà a El Palmar. El diumenge a les 11:00, organitzarem un taller de construcció de caixes-niu per a aus nocturnes, com a part de les activitats de sensibilització ambiental del Projecte Mussols. Vos esperem!!!
CASTELLANO
Este fin de semana del 7 y 8 de mayo, la SVO y el Projecte Mussols se encontrarán en la III Feria de entidades y asociaciones de l'Albufera que se celebrará en El Palmar. El domingo a las 11:00, organizaremos un taller de construcción de cajas-nido para aves nocturnas, como parte de las actividades de sensibilización ambiental del Projecte Mussols. Os esperamos!!!
VALENCIÀ
Vos en recordeu de Keylor, Blanca, Naturhide i Kirlia? Sí sí, són els 4 polls apadrinats, de moment, en la campanya 2014 del Projecte Mussols. Doncs ja estan eixint de la caixa, i estan exercitant els músculs de les ales. En qualsevol moment, comencen a fer els primers bots als voltants de la caixa-niu. La càmera de foto-trampeig que hem instal·lat ja ens ha oferit alguna imatge. De moment, no són de molta qualitat, però hem aconseguit capturar algun fotograma interessant... Seguirem informant-vos, no ho dubteu...
CASTELLANO
¿Recordáis a Keylor, Blanca, Naturhide y Kirlia? Sí sí, son los 4 pollos de lechuza apadrinados, de momento, en la campaña 2014 del Projecte Mussols. Pues ya están saliendo de la caja, y están ejercitando los músculos de las alas. En cualquier momento, empiezan a hacer los primeros… leer más
VALENCIÀ
El dissabte 31 de maig, l’equip del Projecte Mussols va col·locar dues caixes-niu al Parc Natural de l’Albufera. Aquesta activitat paralel·la al hacking és vital per tal d’oferir llocs de nidificació a les òbiles, perquè precisament aquest és un dels recursos que els són escassos. L’Albufera de València, de fet, és una de les àrees de dispersió d’una de les òbiles de la campanya de reforç de 2013. Esperem que algun dels individus introduits acabe fixant-se al territori.
Hui diumenge 1 de juny, el Projecte Mussols ha participat en la Jornada Socio-ambiental de L’Eliana, on han muntat un stand informatiu de la SVO i el Projecte Mussols al qual s’hi ha apropat el públic assistent. També han organitzat un taller infantil de caixes-niu per a xots.
… leer más
VALENCIÀ
Estimats/des mecenes:
Dissabte passat, 24 de maig el Projecte Mussols va fer una passa més en la campanya 2014: es va iniciar un nou hacking a Godella. Gràcies a l’ajuda de tots/es els/les mecenes, es va poder iniciar el segon hacking, sabent que el finançament per portar endavant aquesta part del Projecte Mussols estava assegurat.
En aquesta ocasió, van ser quatre els polls implicats, novament cedits per Brinzal. I clar, quatre dels/les nostres mecenes van tenir l’honor d’apadrinar-los i donar-los nom, després de procedir al seu anellament.
Un soci de Naturhide, entitat col·laboradora amb el Projecte Mussols, va ser el primer a batejar un dels polls. Tal com ens havien anunciat, “Naturhide” va ser el nom triat. Sarivi, una bona amiga del Projecte Mussols va decidir que “Kirlia” seria el nom del segon poll. A continuació, un segon soci de Naturhide, va apadrinar a “Blanca”… leer más
VALENCIÀ
Ei! Ja les tenim totes! Vos deixem amb la resta de fotografies de la col·lecció dels 7 mussols valencians. Esperem que vos agraden. Les fotos són de José Ventura i Marta Romero.
CASTELLANO
¡Ya las tenemos aquí! Os mostramos el resto de fotografías de la coleción de los 7 búhos valencianos. Esperamos que os gusten. Las fotos son de José Ventura y Marta Romero.
Lechuza común - Òbila o Òliba - Tyto alba
Autillo europeo - Xot - Otus scops
Cárabo común - Gamarús - Strix aluco
Lechuza campestre - Mussol emigrant - Asio flammeus
VALENCIÀ
Arran d'una consulta, hem decidit mostrar-vos part de la col·lecció de set fotos de les set especies de mussols que es veuen regularment al nostre territori. Quan la completem, farem una nova entrada. De moment, vos deixem amb la col·laboració de Sergio Expósito.
CASTELLANO
A raíz de una consulta que nos han hecho, hemos decidido mostraros parte de la colección de siete fotos de las siete especies de búhos que es ven regularmente en nuestro territorio. Cuando la completemos, editaremos una nueva entrada. De momento, os dejamos con la colaboración de Sergio Expósito.
Búho chico - Mussol banyut - Asio otus
Búho real - Duc - Bubo bubo
Mochuelo europeo - Mussol común - Athene noctua
19 comentarios
Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.
rowpjcrvlo
9CKoAb pkrllhxtzuyx, [url=http://jljujgtawzin.com/]jljujgtawzin[/url], [link=http://qfixjuggxofe.com/]qfixjuggxofe[/link], http://onhozspruszk.com/
eugeni
Bon dia,
Sóc Eugeni Alberola ([email protected]). Què de fer per a arreplegar la recompensa?
Gràcies.
Joan Antoni
En hora bona per l'èxit de la parella d'òbiles!
Voldria fer una consulta. No me'n recorde ara si vaig omplir el formulari. El que si se és que fins al dia d'hui no he rebut encar la recompensa, és normal? o ja deuria haver aplegat?
Gracies!
Toni
SVO
Autor/a
Hola Jaime,
Ante todo, gracias por contactar y por ser tan abierto y sincero al expresar tu malestar. Es cierto que, una vez alcanzado el objetivo, dimos las gracias únicamente de forma colectiva, a través de la web (http://svornitologia.org/?p=970), Facebook , Blog en Verkami y foro SVOaves (el grupo de Google para la comunicación del proyecto lo creamos después). No hemos realizado, de momento, un agradecimiento con nombre y apellidos (o el nombre que cada cual quiera elegir para ello), por una cuestión técnica que esperamos que comprendas y que te explicamos a continuación.
A la hora de dar respuesta a las recompensas (en el calendario del proyecto fijamos para octubre el envío de las de carácter físico), en muchos casos tendremos que preguntaros detalles acerca de cómo enviároslas. Por ejemplo, tendremos que preguntaros tallas de camisetas, foto elegida, dirección de envío y otros detalles. Una de las preguntas que queremos haceros es “¿Con qué nombre quieres aparecer como mecenas del proyecto?”. Una vez tengamos ese dato de todas las personas mecenas, queremos incluiros en nuestra web en un lugar destacado, ya verás ;-). También apareceréis en nuestro Facebook, el foro de la SVO, el grupo de correo del Projecte Mussols y (no lo olvides) en el video “Entre òbiles”.
A finales de mayo, dada la enorme carga de trabajo del proyecto, decidimos concentrarnos en ofrecer una buena comunicación de los resultados y atender los hackings para, más adelante, pediros los datos necesarios para dar respuesta a las recompensas materiales y a los agradecimientos personalizados. Puede que haya sido un error, pero pensamos en su día que era mejor posponer la preparación de un único formulario de contacto para que nos facilitéis los datos en el que se os pediría el nombre con el que queréis aparecer en agradecimientos. Ello, mejor que realizar un primer contacto pidiéndoos ese dato para tener que contactaros nuevamente más adelante (tampoco podíamos publicar directamente el Nick de Verkami).
En cualquier caso, el formulario de contacto donde tendréis que indicarnos todos esos datos, lo tendremos preparado en no más de tres semanas. Una vez haya respondido el conjunto de mecenas, prepararemos los espacios adecuados para los agradecimientos que acabemos publicando en nuestros medios y en el vídeo, que esperamos que estén todos a la altura de vuestra confianza en el proyecto. Queremos hacer algo bonito.
Esperamos que hayas comprendido nuestro planteamiento y que lo compartas, aunque sea parcialmente. En cualquier caso, te agradecemos que nos hayas hecho llegar tu queja: sin duda nos servirá para mejorar en el futuro. Y, por supuesto, queremos agradecerte que hayas colaborado en el proyecto. ¡Muchas gracias!
¡Recibe un cordial saludo!
jaimemonllor
Hola, soy mecenas de vuestro proyecto, estoy contento de que funcione y a la vez desilusionado por no recibir el mínimo agradecimiento.
Saludos.
Jaime
SVO
Autor/a
Hola Ionana,
Per suposat que, si ho desitges, hi pots renunciar i evitar-nos les despeses de producció i d'enviament. De fet agrairem molt el teu gest, si per a tu les recompenses físiques no són importants.
Una vegada finalitze el període de recaptació ens posarem en contacte amb el conjunt de mecenes a través dels correus electrònics que ens heu facilitat i vos demanarem una sèrie de dades per tal de donar resposta als nostres compromisos. Probablement, ho farem a través d'un formulari web en el que habilitarem un camp per a que feu observacions. En eixe espai, ens pots expressar la teua renúncia.
Esperem haver resolt adequadament la teua inquietud. T'agraïm molt la teua col·laboració i el teu interès en el projecte.
Rep una forta abraçada.
Ioana
Hola i enhorabona per aconseguir el vostre objectiu!!
Vull saber si hi ha alguna manera de renunciar a la recompensa ja que, en el meu cas, preferiria que us estalviàreu les despeses per fer-les i enviar-les.
Moltes gràcies pel projecte que heu creat
SVO
Autor/a
Hola Eva:
¡Muchas gracias por el interés en nuestro voluntariado! Puedes participar como voluntaria en nuestros proyectos de diversas maneras: aportando material para las cajas nido, participando en la revisión anual de cajas y cestas, colaborando de forma semanal en los hacking, asistiendo a las jornadas de anillamiento de estudio de mochuelos o, simplemente, dejándonos poner una caja nido en tu propiedad si la zona es adecuada. También puedes participar en los talleres que hacemos regularmente y/o acudir a charlas o jornadas de formación.
En cualquier caso, siempre recomendamos a la gente que se ponga en contacto con nosotros/as para formar parte de nuestro voluntariado a través del correo [email protected], ya que así podemos valorar conjuntamente cómo podéis colaborar en función de donde vivís, del tiempo que disponéis y de vuestras preferencias, de forma que la colaboración se amolde más a lo que queréis y podéis ofrecer.
Te recomendamos que, además, te des de alta a los boletines de la SVO a través de [email protected]. Te informaremos de las actividades de la SVO a través de nuestra circular trimestral.
Un abrazo y ¡muchas gracias!
Eva Carrión Rojo
Yo tengo dos manos hábiles y amorosas, una cabeza clara y de momento tiempo del que disponer para prójimos. ¿Cómo puedo echar un cable? Tengo nociones de aves, trabajé con mi cuñado veterinario especialista en aves algunos años
SVO
Autor/a
Hola Inés,
L'edició o no del vídeo-resum de la campanya 2014 (“Entre òbiles”) és una qüestió que ens hem plantejat, certament. La nostra decisió final ha estat no editar-lo, per raons diverses. Per tant, no l’enviarem com una recompensa física.
Tot i que entenem que tenir accés al DVD físic té el seu valor afegit respecte a la simple visualització, ens suposava unes despeses i una càrrega de treball que no podíem assumir.
Per altra banda, tampoc ens vèiem capaços de produir uns DVDs a l’alçada de la resta del marxandatge. En canvi, sí que estem convençuts que el documental editat sí que estarà a l’alçada i serà un bonic record.
El documental el penjarem al nostre canal de Vimeo i el posarem a la vostra disposició per a descàrrega lliure en alta qualitat i sota llicència Creative Commons (probablement, del tipus CC BY SA). Per això, no heu de patir.
Respecte a la segona part de la teua pregunta, no tenim massa clar si podrem estrenar-lo a un acte commemoratiu del XXè Aniversari de la Societat Valenciana d’Ornitologia que se celebrarà a l’octubre a València. Estaria molt bé, però no volem “aixafar-nos els dits”.
Esperem haver resolt els teus dubtes. Gràcies pel teu interès!